WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van hout tot goud: onze favoriete keukentrends voor 2022

Nu de keuken meer en meer hét hart van het huis wordt, verdient deze ook alle liefde en aandacht. Met deze keukentrends voor 2022 doen wij alvast een voorzet. Tijd voor een make-over!

In samenwerking met Mandemakers Keukens

Beige meets greige

Een neutrale kleur die rust uitstraalt, warmer is dan wit en voor een flinke portie sfeer zorgt. We hebben het natuurlijk over beige. In de Tambre kastanje keuken van Mandemakers wordt deze tint gecombineerd met een andere graag geziene gast: hout. Het licht verweerde kastanjehout van de kastdeuren zorgt voor dat ultieme strandgevoel zodra je de keuken binnenstapt.

Meer fan van grijs? Greige is de kleine broer van beige en een frisse mix van lichtgrijs en lichtbeige. vtwonens Basic Greige is daar het ultieme voorbeeld van. Combineer je favoriete tint met slimme en energiezuinige apparatuur, zoals de nieuwste BORA-inductiekookplaat met fluisterstille afzuiging.

Landelijk in een modern jasje

Wie zegt dat modern en landelijk niet samengaan? De Isère eilandkeuken van Mandemakers combineert deze twee trends waanzinnig goed. Het agaatgrijs, de verticale lijnen en de opvallende donkergroene tegels vormen een spectaculaire match. Nog zo’n hit komend jaar: hoge keukenkasten. Die zorgen voor een strak staaltje minimalistisch design. Extra fijn aan zo’n hoge kastenwand (de Isère-kasten zijn maar liefst 235 centimeter hoog!) is dat je elke vierkante centimeter van de ruimte optimaal kunt benutten.

Metallic met een gouden randje

Toe aan een vleug glamour? Combineer mat met glimmende greeplijsten in goud, messing of koper, zoals in de Mandemakers Sieve keuken in ultramat steengrijs. Smaak te pakken? Trek de luxe look door en laat messing terugkomen in de kraan, spoelbak en kasten. Ook terug van nooit weggeweest: het geaderde werkblad. Wij zijn bijzonder gecharmeerd van Sieve’s marmerlook in graniet. Cosmic black gepolijst en klaar voor elk kookavontuur.

Meer sfeer met licht

Een absolute sfeermaker in de keuken is verlichting. Belangrijk is om een lichtplan te maken met voldoende basis-, werk- en sfeerverlichting. Start met een centraal lichtpunt dat de hele ruimte verlicht, maar vergeet ook de verlichting boven de kookplaat niet. Extra sfeer creëer je daarnaast door een spotje te richten op een mooi voorwerp in de keuken of te kiezen voor een wandarmatuur. Daarnaast zullen we verlichting in de keukenkastjes én verlichting in de greeplijsten komend jaar veel terug gaan zien in de keuken.

Alle keukentrends van 2022 live bewonderen? Kom naar een van de tien showrooms van Mandemakers. Thuis alvast de nodige inspiratie opdoen? Ga snel naar mandemakers.nl.

nog meer: wooninspiratie