WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Showstelers: zo kies je een spannend tegelspel voor de badkamer

Je kunt er op slag verliefd op worden: tegels met zachte aardse tinten of warme diepe kleuren die de show stelen in de badkamer. Maar de kracht – én het geheim – zit ook in een uitgekiend lijnenspel van de badkamertegels. Met deze tips pas je dat eenvoudig in de badkamer toe.

In samenwerking met Motto by Mosa en Douglas & Jones

Tegels lijken wel uitgevonden om je badkamer helemaal ‘eigen’ te maken. Met een oneindig potentieel aan kleuren, vormen en structuren kun je de mooiste combinaties in badkamertegels uitkiezen. Een mix die past bij je levensmotto, bij alles waar je van houdt. Zo is het idee ontstaan achter het tegelmerk Motto by Mosa. ‘Tegels nodigen uit om te mixen tot je de perfecte match hebt gevonden’, zegt Falko Koster, marketing directeur bij Tegelgroep Nederland en merkhouder van Douglas & Jones.

Lijnenspel

Wie nu zoekt op de site van Motto by Mosa vindt zes sferen van wand- en vloertegels om uit te kiezen. Elk met een eigen identiteit en – niet onbelangrijk – volgens de regels van de ‘tegelkunst’ bij elkaar gezocht. Natuurlijk gaat het dan om kleur, de sfeermaker bij uitstek. Maar er komt meer bij kijken. Koster: ‘Misschien wel de meest onderschatte factor bij tegelcombinaties is het lijnenspel, waarin vormen en voegen een grote rol spelen. Het samenspel van horizontale, verticale en diagonale lijnen. Waarbij je kunt kiezen voor de rust van strakke voegen of de werveling van visgraat en alles wat daartussen zit. Van contrasterende witte voegen tot bijna onzichtbare lijnen.’

Zes fijne sferen

Het is kijken, schuiven, combineren en weer kijken, tot de beste combinaties in badkamertegels zijn gevonden. Kleuren, lijnen, structuren en ook de lichtval doen mee in het spel. Een tegel aan de wand vangt ander licht dan een tegel op de vloer. Best fijn dat in de tegelcollectie Motto by Mosa dit ingenieuze voorwerk al voor je is gedaan. Je kunt kiezen uit maar liefst zes sferen die allemaal zorgen voor een andere look & feel van de badkamer. Ga je voor de rustige Serene-sfeer die wit en lichtgrijs combineert, voor de kleurrijke Expressive-variant met een zacht kleurpalet, de strakke Noble met z’n stoere grijstinten of de Natural-sfeer met lichte zandkleuren? Of kies je toch liever voor de Cosy-sfeer met rijke, aardse kleuren of de Royal-variant met luxe, diepe kleurtonen? Er is altijd wel een tegel die bij jouw badkamer past.

Nieuwkomers

Door het hele land zijn showrooms die de zes sferen van Motto by Mosa laten zien en waar je ook ter plekke variaties kunt maken door de tegels net iets anders te combineren. Bovendien staat de collectie niet stil; er komen steeds nieuwe kleuren en variaties bij, zoals onlangs het zachte Leaf Beige en Leaf Brown, met een heel subtiele houtstructuur. Ook in de serie Tide zijn er spannende nieuwe tinten, zoals het warme Dark Green. Stuk voor stuk tegels om van te houden, in verfijnde sferen die precies passen bij wat je zoekt.

Slimme online designtool

Een handige tool om de beste, persoonlijke keuze voor tegels te maken, is de badkamerconfigurator. Grote tegels of juist kleine? Mat of glanzend? Wel of geen wand in een accentkleur? Deze online designtool maakt alle keuzes direct inzichtelijk. Probeer zelf welke sfeer het best bij jouw interieur past op mottobymosa.com.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op mottobymosa.com voor de gehele tegelcollectie of een showroom in de buurt.

nog meer: wooninspiratie