WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lekker leven: deze woonverzekeringen wil je écht op orde hebben

Jouw huis is goud waard. Natuurlijk doe je daar voorzichtig mee en let je goed op je spullen, maar een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Daarom op een rij: alle woonverzekeringen die je zéker op orde wilt hebben.

In samenwerking met Univé

Inboedelverzekering

Van de gloednieuwe bank en antieke kast tot de gehele keuken: alle spullen ín huis vallen onder de inboedelverzekering. Hoewel een inboedelverzekering in Nederland niet verplicht is, is deze verzekering wel sterk aan te raden. Na een brand, inbraak of storm vergoedt deze verzekering namelijk de schade, waardoor je nieuwe spullen kunt kopen. Sluit je ‘m niet af: dan moet je dus alle nieuwe spullen zélf betalen. Je inboedel is bovendien vaak meer waard dan je denkt. Check daarom goed hoe je de waarde van je spullen kunt bepalen en laat je eventueel adviseren door een verzekeringsexpert van bijvoorbeeld Univé.

Ook verzekerd tegen cyberschade

Tip: wist je dat als je een inboedelverzekering bij Univé afsluit je jaarlijks tot 2.000 euro verzekerd bent tegen cyberschade? Stel dat je laptop of mobiel gehackt wordt en er een virus op zit of erger: je een zwart scherm krijgt dat niets meer doet? Cyberhulp van Univé helpt je via een helpdesk en vergoedt de kosten om je mobiel of laptop weer te maken of te vervangen als herstellen niet meer lukt.

Opstalverzekering

Heb je een koophuis? Dan is een opstalverzekering verplicht. Hiermee dek je schade aan huis door iets waar je zelf niets aan kunt doen, zoals brand, storm, bliksem, lekkage, inbraak of als iemand met z’n auto tegen de gevel aanrijdt. Met een opstalverzekering verzeker je dus alles – van dak en schoorsteen tot regenpijp – wat aan je huis vastzit. Wist je trouwens dat bij een koopappartement de Vereniging voor Eigenaars (VvE) een opstalverzekering voor je hoort te regelen? Deze hoef je dus niet zelf apart af te sluiten.

Glasverzekering

Een glasverzekering zit meestal niet standaard bij een inboedelverzekering inbegrepen. Je kunt je voor ruit- en glasschade daarom apart laten verzekeren. In sommige gevallen kan glasdekking wel zijn inbegrepen als je een opstalverzekering met allriskdekking hebt. Leg je verzekeringen daarom altijd goed naast elkaar neer en check alle dekkingen, zodat je nooit over- of onderverzekerd bent.

Kostbaarhedenverzekering

Heb je kostbare spullen in huis, zoals antiek, sieraden, muziekinstrumenten of filmapparatuur? Dan kun je deze wereldwijd verzekeren tegen schade, diefstal of verlies met een kostbaarhedenverzekering. Goed om te weten: je kunt ‘m vaak wel alleen afsluiten in combinatie met een inboedelverzekering.

Tip: combineer!

Het is niet alleen handig voor jezelf, maar het scheelt vaak ook in kosten om meerdere woonverzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen. Bij Univé krijg je daarom pakketkorting die tot wel tien procent kan oplopen. Da’s fijn, want dat kan flink schelen in je maandelijkse lasten.

Cyberhulp

Nog een voordeel van woonverzekering(en) bij Univé afsluiten? Je hebt standaard 24/7 recht op hulp bij cybercriminaliteit. Cyberhulp van Univé zorgt voor een veilig en zeker gevoel, zowel thuis als online. Voor advies en vragen over cybercrime kun je daarom altijd gratis terecht bij de experts van Univé.

nog meer: wooninspiratie