WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kunst aan de muur? Kunst op je koelkast!

De tijd dat de koelkast een witte, brommende ijsbeer in de hoek van de keuken was, is gelukkig verleden tijd. Sterker nog: contemporary artist Pablo Lücker tovert de Samsung Bespoke koelkast om tot de coolste blikvanger in huis.

In samenwerking met Samsung Bespoke

Contemporary artist Pablo Lücker naast de Samsung Bespoke koelkast.

De koelkast verstoppen achter een keukendeur? Zonde, stelt Samsung. Het merk tovert huishoudelijke apparaten liever om in opvallende design-interieurstukken. Zoals de Samsung Bespoke koelkast, die je bovendien helemaal kunt samenstellen qua kleur en indeling. Handig, want zo past-ie altijd perfect bij je keuken. Modern en Glam, bijvoorbeeld. Of toch liever trendy lavendel? De keuze is reuze en de handige ontwerptool maakt jóu de ontwerper.

Cool kunstwerk

Met een kleurenpalet dat varieert van lichtroze tot marineblauw maakt de Bespoke koelkast altijd al een statement in de keuken. Maar Samsung slaat nu de handen ineen met Pablo Lücker, die met zijn exclusieve artwork echt een one of a kind koelkast heeft gecreëerd. Want waarom zou een koelkast niet óók een kunstwerk kunnen zijn? ‘Functionele items in huis krijgen visueel een steeds belangrijkere rol in ons interieur’, vertelt de kunstenaar. ‘De koelkast heeft bovendien vaak een centrale plek in de keuken. Voor mij dé reden om juist daar een kunstwerk van te maken.’

Alledaags designstuk

De kunstenaar werkte eerder al samen met merken als Porsche, Uber en W Hotels. Voor Samsung nam Lücker de Bespoke koelkast in de kleur Cotta Beige onder handen en voorzag die van zijn onmiskenbare signature: een optimistisch en modern lijnenspel. ‘Ik vind het tof alledaagse gebruiksvoorwerpen met behulp van kunst een nieuwe waarde te geven,’ zegt hij. ‘De koelkast als eyecatcher, waarover je praat als je visite thuis een drankje aanbiedt. Of als kunstwerk waarbij je even kunt wegdromen na een drukke dag op kantoor.’

Koud kunstje

De Pablo Lücker Bespoke is niet te koop, maar hij laat meer dan ooit de potentiële kracht van de Bespoke Samsung koelkast zien: die van coole blikvanger in de keuken. Nieuwsgierig geworden? Via samsung.com/bespoke ontdek je alle kleuren, materialen en stijlen van de koelkasten. Designen maar!

nog meer: wooninspiratie