WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dat zit goed: zo kies je in 3 stappen jouw perfecte bank

Gezocht: droombank om jarenlang plezier van te hebben. Wij helpen je graag op weg met deze handige minigids. En nee, we gaan niet puur voor de looks, want de ultieme bank moet óók uitblinken in kwaliteit, duurzaamheid en comfort.


In samenwerking met Het Kabinet

Zo veel banken, zo veel stijlen

De zoektocht naar de perfecte bank begint – vanzelfsprekend – bij het ontdekken (of bepalen) van je stijl. Wordt het een retro-bank met ronde vormen? Of een royale familiebank met een tijdloos design? Echt iets unieks in huis: je kunt ook een bijzonder object maken van je bank door te spelen met verschillende elementen. Wissel bijvoorbeeld elementen met én zonder rug- en armleuningen af en creëer zo een ideale zithoek. Of geef de woonkamer een boost met een stoere, kubistische zitbank. Wie echt iets anders wil, kiest voor een ruime tweezitter in boucléstof: deze aaibare, teddy-achtige stof is een echte blikvanger. Geloof ons: daar wil je nooit meer vanaf. Op zoek naar het wow-effect? Ga dan voor een charmante bank met vloeiende lijnen. Ontdekken hoe jij het liefst zit? Je ontdekt het op de website van Het Kabinet.

Knap staaltje ambacht

Toegegeven: van een mooi plaatje worden we heel blij, maar we willen bovenal lekker zitten. En dus is de kwaliteit van de bank niet een beetje, maar erg belangrijk. En dat begrijpen ze bij Het Kabinet maar al te goed. De vulling, de samenstelling van de materialen… Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op het zitcomfort en de levensduur van het product. Met andere woorden: achter de stof schuilt een staaltje ambacht. Een kwalitatief goede bank gaat jaren mee. En waar de één houdt van lekker stevig, wil de ander graag bankhangen op een zachte plofbank. Of misschien heeft je gedroomde bank wel een groot loungegedeelte om lekker met z’n tweeën op te liggen.

Nog in dubio of een nieuwe bank wel handig is met rondspringende en kliederende kinderen in huis? Gouden tip: laat ‘m impregneren, zodat-ie kidsproof wordt (mét vijf jaar garantie!).

Yes, dit is ‘m

Ook de indeling is niet onbelangrijk: of je zeeën van ruimte hebt of een kleinere woonkamer, is nogal bepalend bij de keuze van een bank. En grote kans dat er bepaalde kleuren of andere meubels in huis zijn waar de bank bij moet passen. Daarom is het slim om je te laten adviseren door een echte bankkenner. Een specialist die álles van banken afweet en perfect kan adviseren welk exemplaar bij jou en je interieur past. Maak je wensen bespreekbaar, neem foto’s van de woonkamer mee en… ga proefzitten. Pas dan weet je zeker: yes, dit is ’m, dé bank die op alle fronten helemaal goed zit.

Hoe zit jij het liefst?

Stel zelf je droombank samen bij Het Kabinet, vrijwel elke bank uit de collectie kun je volledig naar eigen hand zetten. De adviseurs helpen je bovendien maar wat graag met een volledig interieuradvies, waarbij ze meedenken over het maken van een optimale indeling in huis. Benieuwd? Een interieuradvies is gratis en vrijblijvend, hier plan je zo’n interieuradvies in.

nog meer: wooninspiratie