4 tips voor jouw marmoleum vloer

Het leek zo leuk, die strakke, low budget betonvloer. Maar na vijf jaar zaten de scheuren erin. Daarom deed Leoni dit voorjaar mee aan de Forbo woonwens. Haar wens? Een strakke, warme en praktische vloer die goed schoon te houden is. De prosecco knalde open, toen ze de Forbo woonwens won. Hier zie je het eindresultaat + 4 handige tips voor jouw eigen Marmoleum vloer.Marmoleum Selected By Piet Boon, kleur Piet Boon 01

donkere forbo marmoleum vloer

Marmoleum walton uni, kleur 186

marmoleum

Marmoleum Selected By Piet Boon, kleur Piet Boon 01

Forbo marmoleum vloer

Met drie kinderen in huis is Marmoleum een slimme keuze: de vloer is ijzersterk, geluiddempend en heel makkelijk schoon te houden. Het stoere donkergrijs geeft rust in de kinderkamer en kan nog jaren mee. Het is ook een goede basiskleur voor ‘puberkamers’. Daarnaast geeft het een spannend effect: de combinatie van onbewerkt hout met de gepolijste Marmoleum vloer. Ook oude meubels doen het goed op zo’n strakke ondergrond.

Tip 1

Heb je vloerverwarming, dan kun je ook kiezen voor Marmoleum. Wel zo behaaglijk.

Tip 2

Kies Marmoleum met een werkje in de hal: het vuil dat naar binnen wordt gelopen is nu nog amper te zien. Voor een grande entrée!

Tip 3

Structuur en dessin  toevoegen als contrast bij het strakke Marmoleum? Combineer het met een handgeknoopt tapijt.

Tip 4

Met Marmoleum in 160 kleuren en dessins kun je alle kanten op. Zo geeft violet een mooi vintage effect en dit effen grijs een opvallende betonlook.

Bron: vtwonen september 2013 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: inspiratie

Reacties:

Anoniem op 28 augustus 2013 om 12:01

De vloeren zijn inderdaad erg mooi, maar het ledikantje is ook echt een plaatje! Benieuwd waar deze te vinden is!? Hoor het graag!

Anoniem op 29 augustus 2013 om 10:15

Wat een geweldig mooie vloer en zeker praktisch.
Welke kwaliteit en kleurnummers zijn er gebruikt op de kinderkamer (donkergrijs marmoleum) en de woonkamer?
Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,
Claudia

Anoniem op 3 september 2013 om 14:06

Hoi Claudia, de kleur die gebruikt is voor de woonkamer is ‘kleur Piet Boon 01’ en voor de kinderkamer is ‘kleur 186’ gebruikt.

Anoniem op 3 september 2013 om 14:26

Hoi Linda, wij zijn ook helemaal weg van het ledikantje. Het leuke is dat deze ook nog eens zelfgemaakt is!

Anoniem op 17 april 2014 om 11:08

Mooi maar onpraktisch!! Vloer gelegd in de kinderkamer maar alles van kunststof (lees: meultjes / wielen Bugaboo) geeft niet verwijderbare gele vlekken, hetgeen door Forbo afgedaan wordt als “migratie” en buiten de garantie valt. Jammer maar waar!

Anoniem op 30 januari 2015 om 09:48

wauw super mooi! welke kleur vloer is er gebruikt in de woonkamer?

Hi Betty, in de woonkamer ligt de Marmoleum Selected By Piet Boon vloer in de kleur Piet Boon 01.

Anoniem op 9 mei 2015 om 09:47

Wat zijn de kleurnummers van al deze Forbo vloeren met betonlook? Zeer mooi!

Hoi Joy, in de woonkamer ligt de vloer: Marmoleum Selected By Piet Boon, kleur Piet Boon 01. In de kinderslaapkamer ligt de vloer: Marmoleum walton uni, kleur 186.

Anoniem op 16 juni 2015 om 13:38

Hoi, ik ben benieuwd welke ral kleur de kinderkamer is aangezien ik mijn bestaande marmoleum vloer wil gaan verven, alleen moet ik wel de kleurcode doorgeven 🙂

Hoi Sarah, in de kinderkamer is de Marmoleum walton uni, kleur 186 gebruikt. Een precieze RAL kleur hebben we helaas niet voor je. Hartelijke groet, vtwonen

Anoniem op 4 april 2016 om 22:08

Vraag; welke kleur marmoleum moet ik hebben van de eerste afbeelding. Vrouw op bank
Alvast bedankt

Mvg

Hoi Sanne, de vloer die je op de eerste afbeelding ziet, is: Marmoleum Selected By Piet Boon, kleur Piet Boon 01. Verkrijgbaar bij Forbo.

Anoniem op 24 juli 2016 om 01:03

Ook deze kleur marmoleum vloer vind ik prachtig maar welke kleur is het?? Ik vind het lastig om deze kleur terug te vinden op de Forbo site.. kunnen jullie zeggen welke kleurnr dit is?

Hoi Leonie, in de woonkamer is gebruik gemaakt van Marmoleum Selected By Piet Boon, kleur Piet Boon 01 en in de kinderkamer ligt Marmoleum walton uni, kleur 186.

Helene op 21 november 2017 om 15:47

Is Marmoleum Piet Boon kleur no 1 geschikt voor een keuken waar mensen (via buitendeur), soms met schoenen in- en uitlopen? Welke grijstint zou eventueel een "veiliger" alternatief voor deze keuken zijn, dat wil zeggen een vrij strakke betonlook, die tegelijkertijd praktisch is? Welke is het meest geschikt onder de volgende kleuren: Cement, Lead, Neptune en Frostey Grey?

Beste Helene, dit zijn vragen die je beter neer kunt leggen bij de specialisten van Forbo. Zij hebben alle kennis in huis om je goed te informeren over de vloeren.

Josine op 16 januari 2018 om 17:07

Beste VTwonen,

Wij zijn helemaal verliefd op de marmoleum Piet Boon 01. Maar graag zou ik ook willen weten welke kleur groen er op de baby kamer zit? Dit is precies de kleur die ik wil gebruiken in mijn woonkamer. Hopelijk kunnen jullie mij helpen. Alvast bedankt!

Beste Josine, helaas kunnen we je hier niet mee helpen. Deze kleur hebben de bewoners zelf aangebracht, daar hebben wij geen informatie over doorgekregen.

Peggy Van Loo op 21 februari 2018 om 21:28

Geachte,

Graag had ik de kleur geweten dewelke hier op de foto te zien is. Dit lijkt op gebroken wit? De kleur die erbij vermeld staat is eerder grijs als ik deze opzoek bij forbo.

Kijk graag uit naar jullie reactie.

Bedankt,
Peggy Van Loo

Beste Peggy, het klopt dat vloer grijs is. Door de lichtinval zou kunnen zijn dat het minder grijs is dan op de website van Forbo.