vtwonen

Geschilderde lambrisering

Een geschilderde lambrisering uit de losse pols is een stuk speelser dan een ‘gewone’ rechte. En veel sneller klaar! Schilder de onderkant van de muur tot een hoogte van ongeveer 120 centimeter. Met de nadruk op ongeveer. Plak mooie kaarten, knipsels en ander sfeervolle lichtgewichten bij elkaar op de muur. Gecombineerd met wat kerstversiering is het resultaat wel kerstig, maar niet cliché.

geschilderde lambrisering

Gezien op tv

Nieuwsgierig hoe je een geschilderde lambrisering nog meer toe kan passen? Stylist Wendy Verhaegh pakte bij Rick en Mirella in Zwaag de creatieve verfkwast en bracht met donkerblauw een stoere touch aan in het interieur.

Bron: Feestspecial 2013 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Patricia op 11 december 2017 om 11:18

Ik zit te twijfelen om een lambrisering (1.20) te verven of een hoge lambrisering of de hele muur. Ik heb een woonkamer van 8.5 bij 3.4 en het gaat om de lange wand waar de tv aan staat (geen deurpost) de verf die ik heb uitgekozen in groen/grijs, wel wat donker. Wat is het verschil in effect van de hele muur of een lambrisering?

>

vtwonen op 15 december 2017 om 09:08

Speelsheid en je creëert optisch een hoger of een lager plafond, ligt aan de hoogte van je lambrisering.

>

Rianne op 30 augustus 2017 om 17:48

Wat is een mooie hoogte voor een geverfde lambrisering? Mijn appartement is 2m70 hoog. En doe je dat op 1 muur of op alle muren in een kamer?

>

vtwonen op 8 september 2017 om 09:20

Beste Rianne, dat ligt helemaal aan het effect dat je wilt creëren. Door voor een hoge lambrisering te kiezen, maak je een ruimte knusser. Met een lage lambrisering laat je een ruimte hoger lijken.

>

eline op 10 november 2014 om 13:01

Dit is echt zo'n prachtige muur! ik wil het thuis ook gaan doen, maar welke kleur is dit?

>

vtwonen op 10 november 2014 om 15:52

Hi Eline, de grijze verf is de kleur Down Pipe van Farrow & Ball, eventueel verkrijgbaar bij De Ru.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties