vtwonen

Betonverf

De betonlook is industrieel, strak, design en helemaal van nu. Waarom zou je een dure vloer op een mooie strakke betonnen ondergrond leggen; de vloer op zich is al prachtig. Geef hem een kras vaste laag betonverf en je vloer is als nieuw. Ook kan je de muren een stoere beton uitstraling geven. Hoe je dit doet lees je hieronder.

betonverf

Betonverf

Het resultaat met betonverf

Met betonverf creëer je een industriële uitstraling van je vloer of muren. Dit gecombineerd met meubels en accessoires van oud hout en steigerbuizen zorgen voor een hele stoere look. Er zijn verschillende soorten betonverf: om de betonnen vloer in een mooie kleur te schilderen of om ‘betonnen’ muren te maken.

Een muur als beton

Er bestaat betonverf voor op de muren. Deze is in verschillende kleuren en varianten verkrijgbaar bij Stilleven. Met deze decoratieve verf krijgen je muren het uiterlijk van grof onbewerkt beton. Geschikt voor elke ruimte van je huis.

Betonnen vloer verven

Heb je nou een betonnen vloer in goede staat in de gang, berging of zelfs in de keuken of woonkamer, dan is het zonde om hier zeil, laminaat of vloerbedekking op te leggen. Geef de vloer een kleur naar wens met speciale betonverf van Histor. Deze verf is slijt en kras vast en verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten mengkleuren. Voor zowel binnen als buiten te gebruiken.

Een betonnen vloer voelt kouder aan aan je voeten dan een andere vloerbekleding. Leg daarom lekker veel vloerkleden neer in je huis. Voor de bank, in de hal of onder de eettafel. Staat ook nog eens erg gezellig en knus.

Betonverf aanbrengen

Bij het aanbrengen van betonverf op een betonnen vloer zijn een aantal zaken belangrijk. De vloer mag niet meer vochtig zijn, een nieuwe vloer kan na ongeveer zes weken geschilderd worden. Twijfel je? Plak dan 24 uur lang een plakbandje op de vloer en kijk of er condensvorming onder zit. Als de vloer te ruw is, kan je hem opschuren. Is het poreus, is een goede primer aan te raden. De vloer kan ook te glad zijn, dan is het verstandig om hem licht op te schuren met een staalborstel. Meer bruikbare tips vind je op de site van Vloeren-Coatings.

Bron: Stilleven

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Jenny op 7 maart 2018 om 12:32

ik heb een betonnen muur in mijn nieuwbouw loft. Kan ik deze muur coaten zodat hij stof en vuilafstotend wordt zonder het uiterlijk van de betonnen muur te veranderen?

>

Vanessa op 30 september 2016 om 10:29

Hallo, ik vind betonlook geweldig. Ik heb alleen (fijne) spachtelputz op mijn muren. Kan ik deze zelf met betonlook-verf verven?

>

vtwonen op 24 oktober 2016 om 08:59

Beste Vanessa, voor meer informatie over de betonlook kun je opvragen bij Douglas & Jones: http://douglasjones.nl/

>

Hans op 27 maart 2016 om 19:47

Hallo,

Is het ook mogelijk om betonverf aan te brengen in de douche dus in het natte gedeelte, en dan over een normale cement stuclaag?

Groet hans

>

vtwonen op 29 maart 2016 om 08:03

Beste Hans, dit kun je beter even navragen bij een verfspecialist. Daar kunnen ze je beter helpen met vragen dan wij kunnen!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties