WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Betonverf op de vloer

De betonlook is industrieel, strak, design en helemaal van nu. Dus waarom zou je een dure vloer op een mooie strakke betonnen ondergrond leggen? De vloer op zich is al prachtig! Geef hem een krasvaste laag betonverf en je vloer is gebruiksvriendelijk en als nieuw. Ook muren kan je een stoere beton uitstraling geven. Hoe je met betonverf aan de slag gaat, vertellen we hieronder.

Het resultaat met betonverf

Met betonverf geef je je vloer en muren een industriële uitstraling. De combinatie met meubels en accessoires van oud hout en steigerbuizen zorgt voor een hele stoere look. Er zijn verschillende soorten betonverf: om de betonnen vloer in een mooie kleur te schilderen of om ‘betonnen’ muren te maken.

Een muur als beton

Er bestaat betonverf voor op de muren. Deze is in verschillende kleuren en varianten verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Histor en Stilleven. Met deze decoratieve verf krijgen je muren het uiterlijk van grof onbewerkt beton. Geschikt voor elke ruimte in huis.

Betonnen vloer verven

Is de betonnen vloer in de gang, keuken, woonkamer of berging in goede staat, dan is het zonde om hier een vloerbedekking op te leggen. Geef de vloer een kleur naar wens met speciale betonverf. Deze verf is slijt- en krasvast, verkrijgbaar in veel mengkleuren en zowel binnen als buiten te gebruiken.
Een betonnen vloer voelt kouder aan dan een andere vloerbekleding. Leg daarom lekker veel vloerkleden neer in je huis. Voor de bank, in de hal of onder de eettafel.

Betonverf aanbrengen

Bij het aanbrengen van betonverf op een betonnen vloer zijn een aantal zaken belangrijk. De vloer mag niet meer vochtig zijn, een nieuwe vloer kan pas na ongeveer zes weken geschilderd worden. Twijfel je? Plak dan 24 uur lang een plakbandje op de vloer en kijk of er condensvorming onder zit. Als de vloer te ruw is, kan je hem opschuren. Is het poreus, is een goede primer aan te raden. De vloer kan ook te glad zijn, dan is het verstandig om hem licht op te schuren met een staalborstel. Meer bruikbare tips vind je op de site van Vloeren-Coatings.

nog meer: wooninspiratie