WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Terug naar toen: urban 90’s is een grote nieuwe woontrend

Zoals met veel trends raken ze soms in de vergetelheid en komen ze dan plots weer populairder dan ooit terug. Hetzelfde geldt voor een van de grooste interieurtrends van 2022: Urban 90’s. Dít houdt deze kleurrijke, stoere en ietwat nostalgische trend in.

Urban 90's

Lofzang aan de nineties

Oh, the nineties. De tijd waarin kleur centraal stond, minirokjes, wijde broeken, naveltruitjes en plateauzolen hoogtij vierden en Britney Spears en de Spice Girls razend populair waren. En er werd veel inspiratie opgedaan uit films als Clueless, Girl, interrupted en Titanic. Met het oog op interieur mocht het allemaal opvallend en eveneens kleurrijk, en werd er zeker niet teruggedeinsd wanneer het ging om prints.

Terug naar toen met een twist

Anno 2022 lijken we terug te verlangen naar dit tijdperk, want in het interieur maken de nineties een flinke comeback. Maar dan wel in een nieuw jasje, want de trend heet Urban 90’s, waarmee er een speelse knipoog wordt gegeven naar het stijlvolle verleden van toen. Een nieuwe draai aan het kleurrijke tijdperk, maar dan met een twist.

Kenmerken

Denk aan neon signs, grafische prints met letters en cijfers, vrolijke kleuren en traditionele vormen en veel opvallende, unieke accessoires. Kleuren die perfect bij deze trend passen zijn onder andere knalblauw, felgeel, knalroze en gifgroen. Hoe opvallender, hoe beter! Het urban uit zich in koele en ruige materialen zoals beton en staal, voor een stoere tegenhanger van al het kleurrijks. Ook rechte en strakke lijnen sluiten hier naadloos op aan.

Ingetogen omarmen

Je kunt deze trend geheel op eigen wijze in huis halen, en zo groots aanpakken als je wilt. Fan van kleur, maar niet van een te druk interieur? Kies er dan voor om bepaalde elementen van Urban 90’s te omarmen, zoals bijvoorbeeld een lichtbak gecombineerd met een stoere gallery wall met opvallende prints. Kies als tegenhanger een strakke bank in natuurlijke kleur en een rustig vloerkleed, voor een toegankelijk gevoel.

Lekker knallen

Mag het van jou juist knallen? Dan kun je naar hartelust spelen met kleur, prints en structuren. Kies bijvoorbeeld een opvallende bank met kussens in meerdere knalkleuren, gecombineerd met grafische prints in hetzelfde kleurenpalet. Om een stoere eettafel kun je kleurrijke stoelen plaatsen, en maak het geheel voor een urban touch af met een industriële lockerkast of stoere lamp.

nog meer: wooninspiratie