vtwonen

Tips voor het verzorgen van je vtwonen plant

Ook een van de leuke vtwonen planten gescoord bij Albert Heijn? De eerste actieweek is voorbij, maar wees gerust ze komen nog vaker terug dit jaar! Met nieuwe planten en exclusieve vtwonen potten. Houd vtwonen in de gaten als je je collectie wilt uitbreiden en lees hier alle tips over het verzorgen van je vtwonen plant.

Asparagus

De grond van de Asparagus dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat er onderin de plantenbak een laag water komt te staan. Zolang de grond maar een beetje vochtig is, is het voldoende. De Asparagus groeit van nature onder andere planten en wenst daarom geen fel direct zonlicht. Vermijd daarom een locatie voor het raam op het zuiden, of behoud in ieder geval enkele meters afstand.

Pilea

De Pannenkoekenplant wordt er blij van om iedere week een kleine hoeveelheid water te krijgen. Controleer regelmatig door een vinger in de grond te stoppen hoe droog de grond is. Zorg ervoor dat de grond van het plantje licht vochtig blijft. Een Pilea Peperomioides waardeert een zonnige standplaats, maar geef hem tijdens warme zomerdagen een koeler plekje. Ook leuk: blogger My Attic schreef een blog over de fijne eigenschappen van de Pilea.

Monstera

Vermijd direct zonlicht bij de Monstera, een plekje in de schaduw is prima. De grond van een Monstera moet in de lente en zomer licht vochtig blijven. Een Monstera is gevoelig voor te veel water, geef hem daarom niet te vaak water.

Op zoek naar naar meer planten en potten? Je vindt ze hier in de vtwonen shop.

Fotografie Sjoerd Eijckmans | Styling Kim van Rossenberg

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties