Tips voor het verzorgen van je vtwonen plant

Nog geen vtwonen plant gescoord bij Albert Heijn? Wees niet getreurd, de derde actieweek is in volle gang. De vtwonen planten met glazen potten zijn nog tot en met zondag 12 mei te koop. Lees hier alles over de verzorging van jouw vtwonen plant.

Cambria

De Orchidee krijgt het liefst elke 7 á 10 dagen een scheut water. Het beste is om het water onder de wortels op een schotel te schenken, in plaats van op de plant zelf. Plaats de Cambria op een zonnige plek, maar niet in direct zonlicht. Een plekje uit de tocht en op afstand van de verwarming wordt gewaardeerd.

Peperomia Raindrop

De Peperomia Raindrop houdt van een zonnige plek in huis, maar direct zonlicht op een hete zomerdag kun je beter vermijden. Hierdoor drogen de bladeren in en wordt ‘ie te heet. De plant wordt blij van een wekelijkse kleine hoeveelheid water. Controleer regelmatig hoe droog de grond is, door een vinger in de grond te stoppen.

Aloë Vera

De oersterke Aloë Vera heeft weinig verzorging nodig. Hij staat het liefst het hele najaar en de winter wekenlang zonder water. Dit is geen probleem omdat de plant water kan opslaan in de bladeren. Tussen april en oktober volstaat een kleine scheut water per 2 á 3 weken. De Aloë Vera houdt van direct zonlicht en een plekje bij het raam.

Pilea Sao Paulo

De Pilea Sao Paulo houdt van een lichte plek in de schaduw. Zorg dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Wekelijks een scheutje water is voldoende.

Calathea

Een standplaats zonder direct zonlicht is het beste voor de Calathea, hiermee vermijd je bruine randen rondom de bladeren. Licht vochtige grond is het meest geschikt. In de zomer kun je de plant het beste twee keer per week een klein beetje water geven, in de winter volstaat één keer per week.

Varen

Een Varen moet altijd in vochtige grond staan. Pas op dat er geen laag water in de pot staat, hierdoor kan de plant doodgaan. Daarnaast moeten Varens gesproeid worden en worden ze blij van een plekje half in de schaduw, zonder direct zonlicht.

Asparagus

De grond van de Asparagus dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat er onderin de plantenbak een laag water komt te staan. Zolang de grond maar een beetje vochtig is, is het voldoende. De Asparagus groeit van nature onder andere planten en wenst daarom geen fel direct zonlicht. Vermijd daarom een locatie voor het raam op het zuiden, of behoud in ieder geval enkele meters afstand.

Pilea

De Pannenkoekenplant wordt er blij van om iedere week een kleine hoeveelheid water te krijgen. Controleer regelmatig door een vinger in de grond te stoppen hoe droog de grond is. Zorg ervoor dat de grond van het plantje licht vochtig blijft. Een Pilea Peperomioides waardeert een zonnige standplaats, maar geef hem tijdens warme zomerdagen een koeler plekje. Ook leuk: blogger My Attic schreef een blog over de fijne eigenschappen van de Pilea.

Monstera

Vermijd direct zonlicht bij de Monstera, een plekje in de schaduw is prima. De grond van een Monstera moet in de lente en zomer licht vochtig blijven. Een Monstera is gevoelig voor te veel water, geef hem daarom niet te vaak water.

Op zoek naar naar meer planten en potten? Je vindt ze hier in de vtwonen shop.

Foto 1: Studio 5982 | Styling Bonny Smit, Stefanie Zegwaard | Foto 2: Sjoerd Eijckmans | Styling Kim van Rossenberg

nog meer: inspiratie