WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor het verzorgen van je vtwonen plant

Van woensdag 21 oktober t/m maandag 9 november kun je vtwonen planten met bijpassende potten bij Albert Heijn scoren. Lees hier alles over de verzorging van jouw vtwonen plant. Deel ook jouw nieuwe aanwinst op Instagram met de hashtag #vtwonenlovesplanten.

#vtwonen

loves

planten

pot en plant collectie | vtwonen | Albert Heijn

Orchidee

Orchideeën zijn subtropische planten. Ze hebben licht nodig, maar houden absoluut niet van de volle zon, want daardoor kunnen de bladeren verbranden. Geef een orchidee niet te vaak water, maar pas als de aarde bijna droog is. Ongeveer één keer per week. Meer lezen? Alles over de verzorging van de orchidee lees je hier.

Botanische Kalanchoe

De Botanische Kalanchoe houdt van licht en staat het liefst de hele dag in het zonnetje. Zet hem in de zomer op het terras of balkon en in de winter binnen op een zonnige vensterbank. De plant heeft niet al te veel water nodig: in de zomer mag de aarde vochtig blijven, in de winter hoef je hem pas weer water te geven als de aarde droog aanvoelt.

Euphorbia

Euphorbia is een bijzondere cactus. Deze gezellige kamerplant heeft weinig water nodig. In de zomer kan de plant naar buiten, maar laat hem dan wel geleidelijk wennen aan het zonlicht. Laat de potgrond tussen het wateren compleet opdrogen. Lekker makkelijk: tijdens de koude maanden kan de plant makkelijk 2 maanden zonder water.

Gasteria

De Gasteria is een hippe vetplant die goed matcht met andere planten. De kamerplant is sterk en verlangt weinig verzorging. Zolang dit plantje een zonnig plekje heeft en ongeveer elke twee weken een beetje water krijgt is ‘ie dolgelukkig.

Opuntia

Deze cactus is de moeilijkste niet. Hij doet het zowel goed op een zonnige als schaduwrijke plek. Buitenstaan in de zomer vindt ‘ie dus helemaal prima. En water? Dat drinkt deze plant ongeveer één keer per maand.

Shop hier onze vtwonen pot & plant collectie gemakkelijk online.

Alocasia

De Alocasia houdt ervan als de grond altijd licht vochtig is. Controleer gemakkelijk met een vinger in de grond of deze nog licht vochtig is. In de winter hoef je deze kamerplant minder water te geven, maar laat hem niet uidrogen. De Alocasia staat graag op een zonnige plek met direct zonlicht.

Monstera

Vermijd direct zonlicht bij de Monstera, een plekje in de schaduw is prima. De grond van een Monstera moet in de lente en zomer licht vochtig blijven. Een Monstera is gevoelig voor te veel water, geef hem daarom niet te vaak water.

vtwonen AH | planten 23 oktober albert heijn

Ctenanthe

Een standplaats zonder direct zonlicht is het prettigst voor de Ctenanthe. Geef de plant in de zomer één keer per week water om te voorkomen dat de grond uitdroogt. In de winter is één keer per twee weken meer dan voldoende. Bij de Ctenanthe is het aan te raden om naast water ook maandelijks plantenvoeding te geven.

Bananenplant

De bananenplant houdt van water, zorg ervoor dat de aarde continu vochtig blijft. Verder is de plant dol op veel daglicht, maar niet van direct zonlicht. De bladeren kunnen snel knakken of breken, dus ga voorzichtig met je nieuwe huisgenoot om.

vtwonen planten actie albert heijn

Cambria

De Orchidee krijgt het liefst elke 7 á 10 dagen een scheut water. Het beste is om het water onder de wortels op een schotel te schenken, in plaats van op de plant zelf. Plaats de Cambria op een zonnige plek, maar niet in direct zonlicht. Een plekje uit de tocht en op afstand van de verwarming wordt gewaardeerd.

Peperomia Raindrop

De Peperomia Raindrop houdt van een zonnige plek in huis, maar direct zonlicht op een hete zomerdag kun je beter vermijden. Hierdoor drogen de bladeren in en wordt ‘ie te heet. De plant wordt blij van een wekelijkse kleine hoeveelheid water. Controleer regelmatig hoe droog de grond is, door een vinger in de grond te stoppen.

Aloë Vera

De oersterke Aloë Vera heeft weinig verzorging nodig. Hij staat het liefst het hele najaar en de winter wekenlang zonder water. Dit is geen probleem omdat de plant water kan opslaan in de bladeren. Tussen april en oktober volstaat een kleine scheut water per 2 á 3 weken. De Aloë Vera houdt van direct zonlicht en een plekje bij het raam.

vtwonen planten in manden, actie bij AH

Pilea Sao Paulo

De Pilea Sao Paulo houdt van een lichte plek in de schaduw. Zorg dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Wekelijks een scheutje water is voldoende.

Calathea

Een standplaats zonder direct zonlicht is het beste voor de Calathea, hiermee vermijd je bruine randen rondom de bladeren. Licht vochtige grond is het meest geschikt. In de zomer kun je de plant het beste twee keer per week een klein beetje water geven, in de winter volstaat één keer per week.

Varen

Een Varen moet altijd in vochtige grond staan. Pas op dat er geen laag water in de pot staat, hierdoor kan de plant doodgaan. Daarnaast moeten Varens gesproeid worden en worden ze blij van een plekje half in de schaduw, zonder direct zonlicht.

vtwonen plant en pot exclusief bij Albert Heijn

Asparagus

De grond van de Asparagus dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat er onderin de plantenbak een laag water komt te staan. Zolang de grond maar een beetje vochtig is, is het voldoende. De Asparagus groeit van nature onder andere planten en wenst daarom geen fel direct zonlicht. Vermijd daarom een locatie voor het raam op het zuiden, of behoud in ieder geval enkele meters afstand.

Pilea

De Pannenkoekenplant wordt er blij van om iedere week een kleine hoeveelheid water te krijgen. Controleer regelmatig door een vinger in de grond te stoppen hoe droog de grond is. Zorg ervoor dat de grond van het plantje licht vochtig blijft. Een Pilea Peperomioides waardeert een zonnige standplaats, maar geef hem tijdens warme zomerdagen een koeler plekje. Ook leuk: blogger My Attic schreef een blog over de fijne eigenschappen van de Pilea.

Op zoek naar naar meer planten en potten? Je vindt ze hier in de vtwonen shop.

nog meer: wooninspiratie