WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x een trapkast als bergruimte

Kom je ook altijd bergruimte te kort? Er zijn meer mogelijkheden voor het creëren van opbergruimte dan je in eerste instantie denkt. Zo is het trapgat van een dichte trap een ideale plek om een trapkast te maken.

Open kast als trapkast

Waar vroeger als keurig netjes verborgen mocht worden achter deuren, vinden we het nu juist fijn om onze spullen te tonen. Het zorgt voor een open sfeer en een speels karakter. Onder een trap bouw je eenvoudig een open wandkast. Een paar planken erin en vullen maar die trapkast! Een algemene open wandkast maak je trouwens ook eenvoudig zelf. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Een open kast als trapkast? Waarom ook niet

Dichte kast als bergruimte onder de trap

Hoeft het van jou niet zo, al die spullen in het zicht, dan is een gesloten trap nog altijd een prima optie natuurlijk. Je kunt de opbergruimte onder de trap gebruiken om huishoudelijke spullen in op te bergen, maar hoe leuk is het om er een kleine walk in closet van te maken zoals op de foto hieronder? Ophangstang, een schoenenrek, wat haakjes en je bent klaar.

Je kunt ook een walk in closet onder een trap maken

Lades in de treden als trapkast

Iedereen die ooit een ladekast in elkaar heeft gezet, weet wat een uitdaging lades kunnen zijn. Een technisch oog of een handige kennis is voor dit idee daarom wel een vereiste, maar het resultaat is verbluffend. Deze trapkast is opgebouwd uit lades en kastjes in de treden. Een uitermate efficiënte manier om gebruik te maken van de ruimtes en het ziet er nog tof uit ook. De mooiste schoenenrekken vind je in de vtwonen shop.

Deze trapkast bestaat uit lades en kasten die in de treden zijn weggewerkt

Uitschuifbare kast als trapkast

Nog een idee voor een trapkast waar wat handig timmerwerk bij moet komen kijken, maar dan heb je wel iets. Deze uitschuifbare trapkast is de ideale manier om bijvoorbeeld alle schoenen in het huis weg te werken en ze snel terug te vinden. Kast uitschuiven, schoenen pakken en gaan!

Uitschuifbare trapkast is handig en efficient
nog meer: wooninspiratie