WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De rococo-stijl: klassieke krullen, fluweel en veel goud

Klassieke krullen, fluweel en lijstwerk met bladgoud; dat is de Rococo-stijl. In de 18e eeuw zo geliefd in paleizen door heel Europa. Je eigen paleis geef je er een feestelijke vibe mee door velours en uitgesproken behang met zachte hand toe te passen. Aan de slag!

vtwonen 03-2020 stof verf & behang | woonkamer met print behang en fluweel meubels
Behang Baroque R1151 (rebelwalls.com). Zeekleurige fluwelen driezitter Rodeo van BePureHome, 277 cm (vtwonen.nl). Deense fauteuil links, wit met gouden vaas op tafel, lampvoet rechts naast de bank, kaars, ronde kandelaar op tafel, mok op de grond, plaid op de fauteuil (loods5.nl). Witte stof Ditte voor het raam (ikea.nl). Kussens van links naar rechts alle stoffen per meter: Manipur van Designers Guild groot kussen van Designers Guild, kussen met bedrukte stof van Nobilis, langwerpig kussen van Nobilis-stof, blauw kussen, stof van Osborne & Little, klein roze kussen Rivoli van Designers Guild (wva.nl). Lampenkap van stof Brooks van Zoffany, (barbaraemmy.com). Tafel met marmeren blad (bolia.com). Lage witte salontafel, roze kleed 140×200 cm, roze en blauw notitieboek, voorraaddoos op de grond, sierobject in raamkozijn (hay-amsterdam.com). Kom op salontafel (zarahome.com). Matglazen vaas met takken (homestede.nl). Overig privébezit.

Bladerhoekje

Acanthusbladeren waren een geliefd Rococo-onderwerp in architectuur en houtsnijwerk, en voor kunstacademiestudenten was het een kans om perspectief te leren tekenen. Dit behang met een close-up van die bladeren, ingekleurd met waterverf, vormt de perfecte basis voor een moderne woonstijl in filmische Sissi-pastels.

LIEF STEL: MODERNE MEUBELS EN

POEDERPASTELS

vtwonen 03-2020 stof verf & behang | bureau met fluwelen stoel en print behang
Behang aan de bovenzijde van de wand, Trianon Vol. II388531 (eijffinger.com). Lambrisering: behang MRV-25 Wainscoting van Mr. & Mrs. Vintage in de kleur White, 48,7×487 cm (nlxl.eu). Alle behangsoorten van Designers Guild en Osborne & Little in de vensterbank en op de grond , behang van Nina Campbell, per meter € 74,80 (wva.nl). Bekleding van de stoelzitting van Nobilis (wva.nl). Secretaire (com-anders.nl). Verf aan de buitenkant van de kast in de kleur Dimity van Farrow & Ball; binnenkant Blue Gray van Farrow & Ball (deruamsterdam.nl). Groene fluwelen stoel (covanderhorst.nl). Siervorm op kast van HKliving € 69,95 (deens.nl). Houten hand in de kast, roze glazen potje, kartonnen doos op houten box, schaar, plakband-apparaat, potloden, gouden pen (hay-amsterdam.com). Houten ladekastje (homestede.nl). Groene doos met vier nestels, ronde dozen in drie maten (sostrenegrene.com). Witte lamp (loods5.nl). Kunstwerk (tinystories.nl). Bloemenkrans (maisonnl.com). Overig privébezit.

Goudglans

Een medaillonstoel in een velours frame met medaillonbehang erbij, da’s een goeie. Je geeft deze inspirerende werkplek nog een grappige twist door een vorm te herhalen: de sierlijsten van het onderste lambriseringsbehang komen in goudkleurig 3D terug tegen de kast. 

Is Rococo echt een beetje too much en houd jij het liever iets rustiger in huis? Ga dan back to basic.

nog meer: wooninspiratie