4x Strepentrends voor in huis

Power to the stripes! Want elke streep – breed of smal, subtiel of juist opvallend gekleurd – geeft kracht aan je interieur.  Wij geven 4 stylingtips om de strepentrend van de catwalk linea recta naar je huis te vertalen.

#1 Coulour locale

Gewoon even verven. Dat is – als het op strepen aankomt – makkelijker gezegd dan gedaan als je bepaald geen vaste hand hebt. Gelukkig is er ook nog zoiets als behang. Brede strepen geven een stoer grafisch effect en in de kleur donkergroen en roze is je palet weer helemaal van nu. Mooi als accent op een (deel van) een muur. Dat valt op, maar is niet té aanwezig.

#2 Dubbel & dwars

Masking tape, ‘duck’ tape, gaffertape; plak er lekker op los om een grafisch muureffect met strepen te maken. De lijnen werken meteen als een mooie omlijsting voor alles wat je nog aan de muur wilt hangen. DIY-tip: vraag even of iemand helpt bij dit klusje, dat voorkomt een boel geharrewar met plakkende tape. Hier is eerst de basiskleur op de muur geverfd, daarna zijn de tape-strepen gemaakt en vervolgens is het roze vlak ingekleurd.

#3 Meng & match

Moest je ook even twee keer kijken naar hoe het nou zit met die doorgetrokken gele streep? Dat maakt nu net het verschil tussen een standaard kamer – hoe mooi de aankleding ook – en een slaapkamer met net dat beetje meer. Om het mysterie op te lossen: voor boven het bed is muurverf laten mengen in de kleur geel van het velours beddenhoofd. Ook zo kun je de kracht van herhaling toepassen. Dat is weer eens iets anders dan met een kussen erbij in dezelfde kleur.

#4 Streepjescode

De ‘dresscode’ voor een huis met fashionable strepen? Voel je vrij om te combineren in je samenstelling van strepen – van dik tot dun, van recht tot organisch, van stof tot keramiek – maar houd het bij niet meer dan twee of drie expressies. Tenzij je wel houdt van een beetje heftig.

Lees hier wat dé modekleuren zijn van 2019!

Shop in de stijl van…


Productinformatie ‘Coulour locale’

Roze en donkergroen gestreept behang Thick Lines van Ferm Living, keukendoekje Honey gold van Ferm Living (kolkenkolk.nl). Muurverf nr. GO.11.31 van Flexa (akzonobel.nl). Keuken van gecoat staal op wielen, koelkast van Smeg (thebigeasykitchen.nl). Ovaal poederroze karpet (hkliving.nl). Groene bijzettafel van Zanotta (eijerkamp.nl). Schommel van Madam Stoltz (deens.nl). Posters van By Lemon (papercollective.com). Kommen per set van 6 (polspotten.nl). Gele steelpan (lecreuset.nl). Boek Simpel van Ottolenghi (fontaineuitgevers.nl). Bruine gestreepte tuniek (hanro.com).

Productinformatie ‘Dubbel & dwars’

Muurverf GO.11.31 en roze D6.07.82 (flexa.nl). Tape in alle kleuren en maten per rol vanaf (vliegerpapier.nl). Grijze eetkamertafel 70/70 Large van Muuto, Wire draadstoelen van Pastoe met kussen (eijerkamp.nl). Stoel van Vitra, vaas van Menu (vtwonen.nl). Kopjes per set van 4, terracotta pot (hkliving.nl). Groene schaal (householdhardware.nl). Lamp van Ferm Living, groene plantenbak van Ferm Living, keukendoekje van Ferm Living (kolkenkolk.nl).

Productinformatie ‘Meng & match’

Bruingroene streep muurverf nr. GO.11.31 van Flexa (akzonobel.com). Op de muur krijtverf kleur Zeewind nr. 88, gele streep muurverf à la carte (dullerenco.nl). Velours stof van beddenhoofd uit de collectie Herbaria van Black Edition (theromogroup.com). Tweepersoons linnen dekbedovertrekset St. Remy (houseinstyle.nl). Velours kussen van Madam Stoltz (deens.nl). Plaid met gele diagonale strepen, maskers van Hay (carlosinhuis.nl). Lamp Socket Pendant High van Ferm Living, witte vaas van Ferm Living (kolkenkolk.nl). Bijzettafel van keramiek (polspotten.nl). Blauw kannetje onderdeel van set van 3, glas (hkliving.nl).

Productinformatie ‘Streepjescode’

Ondergrond behang met geel-witte streep van Ferm Living, behang met groen-roze streep van Ferm Living, keukendoekje van Ferm Living, etui van Ferm Living, druipkaarsen van Ferm Living per set van 2 (kolkenkolk.nl). Vaas met zwart-witte streep van Oyoy (vtwonen.nl). Gestreepte velours meubelstof Herbaria uit de Black Edition collectie (theromogroup.com).
Bord? Gezicht?

Bron: vtwonen 03-2019 | Fotografie Stan Koolen| Styling Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie