WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x de strepentrend in huis

Power to the stripes! Want strepen – breed of smal, subtiel of juist opvallend gekleurd – geven kracht aan je interieur. Wij geven 4 stylingtips om de strepentrend van de catwalk linea recta naar je huis te vertalen.

Styling strepen editie 3 vtwonen 2019

#1 Strepen zetten zonder vaste hand

Gewoon even verven. Dat is – als het op strepen aankomt – makkelijker gezegd dan gedaan als je bepaald geen vaste hand hebt. Gelukkig is er ook nog zoiets als behang. Brede strepen geven een stoer grafisch effect en in de kleur donkergroen en roze is je palet weer helemaal van nu. Mooi als accent op een (deel van) een muur. Dat valt op, maar is niet té aanwezig.

Styling strepen editie 3 vtwonen 2019

#2 Dubbel & dwars strepen zetten 

Masking tape, ‘duck’ tape, gaffertape; plak er lekker op los om een grafisch muureffect met strepen te maken. De lijnen werken meteen als een mooie omlijsting voor alles wat je nog aan de muur wilt hangen. DIY-tip: vraag even of iemand helpt bij dit klusje, dat voorkomt een boel geharrewar met plakkende tape. Hier is eerst de basiskleur op de muur geverfd, daarna zijn de tape-strepen gemaakt en vervolgens is het roze vlak ingekleurd. Bekijk de vtwonen verfcollectie

Styling strepen vtwonen 2019 editie 3

#3 Meng & match

Moest je ook even twee keer kijken naar hoe het nou zit met die doorgetrokken gele streep? Dat maakt nu net het verschil tussen een standaard kamer – hoe mooi de aankleding ook – en een slaapkamer met net dat beetje meer. Om het mysterie op te lossen: voor boven het bed is muurverf laten mengen in de kleur geel van het velours beddenhoofd. Ook zo kun je de kracht van herhaling toepassen. Dat is weer eens iets anders dan met een kussen erbij in dezelfde kleur.

Styling strepen editie 3 vtwonen 2019

#4 Streepjescode

De ‘dresscode’ voor een huis met fashionable strepen? Voel je vrij om te combineren in je samenstelling van strepen – van dik tot dun, van recht tot organisch, van stof tot keramiek – maar houd het bij niet meer dan twee of drie expressies. Tenzij je wel houdt van een beetje heftig.

Shop in de stijl van…

nog meer: wooninspiratie