Ontdek de natuurlijke kracht van verstilde kleuren

De natuurlijke kracht van verstilde kleuren en sobere materialen bewijst telkens weer: less is more. Geen betere basis om je terug te trekken in je eigen cocon van rust. Wat lijkt de drukte van alledag ineens ver weg.

Bank Mr. BIG 2 moduler (Bolia). Muurverf (Tribe). Vloer (Pureconcept). Mobile (Ming Stylemeister). Linnen kussen kleur Pure White, wollen plaid van By Mölle (By Mölle). Poef, groot kussen, bruine wollen plaid, schommelstoel (Sukha Amsterdam). Kleed Kilim special (HKliving). Papier-maché vaas met oren Earth, schaaltjes van Merci, papier-maché lamp (Serax). Plantjes (Sprout). Op maat gemaakte salontafel en overig privébezit.

Muurverf Buffalo (Tribe). Trap, vloer (Pureconcept). Trapleuning op maat gemaakt door een staalwerker. Eikenhouten eettafel, bank (Loof). Eettafelstoelen (Woud). Eetkamerstoel met touw, linnen sjaal met borduursel (Sukha Amsterdam). Stoffen lampionlamp Natural, schaal, borden, opscheplepels (HKliving). Kan (House Doctor)Glazen van Ferm Living (vtwonen.nl). Bakjes (Serax). Tafellinnen (Chivasso).

Vloer in beton ciré, bad in beton ciré (Pureconcept). Muurverf Buffalo (Tribe). Kledingkast (Woud). Linnen lakens (By Mölle). Witte handdoek (Ferm Living). Badproducten van Meraki, borstels van Meraki (vtwonen.nl). Kleding (10 Days). Gehaakte top, sandalen, wollen sjaal, rieten tas (Sukha Amsterdam).

Muurverf Buffalo (Tribe). Vloer (Pureconcept). Witte kruk (Pols Potten). Bedsprei Natural (HKliving). Linnen laken kleur Pure White, voorste kussen kleur Flax (By Mölle). Gordijnen kleur Stonewashed (Chivasso). Waterkan Ripple (Ferm Living). Glazen Ripple van Ferm Living set van 4, voetencrème van Meraki, taupe vaas van D&M Depot, paper vaas van Hay, witte vaas van Menu (vtwonen.nl). Bord van Frédérick Gautier (Serax). Kaart (artlimited.net). Boek Out of Fashion (Birgitta de Vos). Plantjes (Sprout). Kimono (Sukha Amsterdam). Op maat gemaakte kast en kussens privébezit.

In de luilekkerstand

Zet je mobieltje op stil, pak een fijn tijdschrift en plof neer in een cocon van rust. Licht is hier de leidraad: aan de basis in leemkleur zijn witten, naturellen en hout toegevoegd. Dat kleurpalet heeft iets luchtigs en geeft een mooie verstilling. Wat is dat tijdloze nestgevoel toch aangenaam.

De kracht van eenvoud

Bang dat de eetkamer saai wordt als je voor eenvoud kiest? Niet als je gebruikmaakt van natuurlijke materialen. Hoe ingetogen je het ook houdt; de oerkracht daarin spreekt voor zich.

Comfortzone

Een hamam aan huis is dé plek om op adem te komen. Hoe minder contrast, hoe rustiger het oogt, dus hoe relaxter voor jezelf. Dat zit ’m in de combinatie van beton, katoen, hout en klei- en
zandkleur. En om het af te maken: een bad vol schuim, rustgevende muziek en een vleugje eucalyptus.

Opladen maar

Geen betere plek om alles achter je te laten dan een slaapkamer waarin je je geborgen voelt. Dat heeft alles te maken met textuur en materiaalgebruik. Met een combinatie van linnen, vlas, jute, breisels en keramiek in aardse kleurtonen zorg je voor balans en warmte, terwijl de sfeer toch ingetogen is. Dat geeft rust!

Shoppen in deze stijl…


Bron: vtwonen 08-2018 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning

nog meer: inspiratie

Reacties:

Marlee op 4 april 2019 om 20:23

Hoi Marianne,
Wat fantastisch dat ik dit artikel lees! Ik vind het interieur prachtig, zo blij om deze stijl gevonden te hebben. Nu ben ik benieuwd of de kleur van de muur in de woonkamer hetzelfde is als de kleur in de keuken/eettafel? Ik lees dat voor beide ruimtes het merk tribe is gebruikt, maar toch lijkt het anders. Misschien komt het door het licht inval. Ik ben ben benieuwd. Zijn de muren in de woonkamer ook allemaal in dezelfde kleur? Nou, super artikel! Groetjes!

Beste Marlee, bedankt voor het compliment! We geven het door aan Marianne. De kleur in de eetkamer is inderdaad anders dan de kleur in de woonkamer. Op de muur achter de eettafel met trap is betonstuc aangebracht. De overige wanden in de eetkamer en de wanden in de woonkamer zijn dezelfde kleur van Tribe. Groet, vtwonen.