WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Laat je inspireren door de Grote Meesters in huis

De kunstenaars Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals worden niet voor niets de Grote Meesters genoemd. Het waren de grootste kunst-influencers van de zeventiende eeuw, al werd hun invloed soms pas na hun dood echt zichtbaar. Hoe dan ook: ze schilderden er flink op los. Frans Hals met zo’n 320 schilderijen, Rembrandt van Rijn met 480 schilderijen, en Johannes Vermeer zo’n 35. Ook in 2022 zijn de Grote Meesters nog niet vergeten.

Houten eettafel met Melkmeisje, de grote meesters

De Grote Meesters in huis

Hoewel Vermeer misschien een beetje achterliep in het aantal schilderijen, zien we juist zíjn schilderijen het meest terugkomen in de woonkamer anno 21e eeuw. Zo hangt De Nachtwacht een stuk minder snel boven de schoorsteenmantel dan Het Melkmeisje of Het Meisje met de Parel. Wellicht heeft het iets te maken met de twee kleuren die in beide schilderijen de boventoon voeren: mosterdgeel en kobaltblauw.

De Grote Meesters in huis halen is natuurlijk niet zo moeilijk. Kunstenaars als Vermeer zouden eens moeten weten: hun kunst staat tegenwoordig gewoon op kussens, posters, kerstballen en canvas. De directe link met de Grote Meesters is dus al snel gemaakt. Om deze kunst echt te laten spreken, kun je ze natuurlijk niet aan elke muur of keukentafel kwijt. Met deze items maak je jouw interieur helemaal klaar voor de twee populairste werken van de Grote Meesters.

LEES OOK
Zo kies je de beste passe-partout voor je kunst

Kleurinspiratie

We zeiden het al: kies je voor een Vermeer, dan kies je voor mosterdgeel en kobaltblauw. Precies deze kleuren kun je perfect combineren met Het Melkmeisje of Het Meisje met de Parel. Een paar kussens op de bank bijvoorbeeld, of iets groter: een stoel als echte eyecatcher. Leuk voor wie het werk van Johannes Vermeer graag op een kussentje ziet, maar ook wanneer er een grote Vermeer aan de muur hangt.

Lekker praktisch

Natuurlijk kun je de populairste werken van de Grote Meesters ook combineren met praktisch nut. Een schoenenrekje in de gang – natuurlijk recht onder het kunstwerk – of een fijne opbergbox in de kast ertegenover. Daar hoeft natuurlijk geen gereedschap in, een paar kaarsen of plantjes staan veel mooier. Wanneer je goed kijkt, zijn de Grote Meesters overal.

nog meer: wooninspiratie