Zo creëer je ruimte in een kleine woning

Heb je een kleine woning? Geen nood, ook daar kun je veel ruimte creëren met de juiste inrichting. Met wat goede inspiratie voor klein wonen kom je een heel eind.

klein wonen

Klein wonen

Als je klein wonen gaat kun je op veel manieren toch ruimte creëren. Bij onze wooninspiratie vind je nog veel meer ideeën voor klein wonen. Heb je thuis bijvoorbeeld een loze hoek waar je eigenlijk niets mee doet? Dat is de perfecte plek om een aantal nissen te maken en de ruimte te benutten door er bijvoorbeeld je boeken te etaleren. Of gebruik een kist als salontafel, dat is ook weer een mooie opberger!

Grote bank?

In een compacte ruimte kun je je best een flinke bank permitteren, zie de foto. Een elementenbank kun je steeds weer anders neerzetten, afhankelijk van het aantal personen. In de boekenkast aan de muur kun je heel wat boeken kwijt, bespaart ruimte en is een interessant object om naar te kijken. Of neem/maak een klepbank, voor extra opbergruimte.

Kleine slaapkamer

Het grote probleem van een kleine slaapkamer is opbergruimte. De simpelste oplossing hiervoor is schuiflades onder het bed te plaatsen. Gebruik bijzettafeltjes als ruimtewinnaars, die kunnen namelijk overal.

Kleine badkamer

Een kleine badkamer oogt veel groter door het gebruik van lichte wandtegels.

Kleine keuken

In een kleine keuken kun je een altijd nog wel een ontbijtplekje kwijt, een plankje tegen de muur en twee krukken erbij en voila, gezellig.

Bron: vtwonen januari 2011 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: inspiratie