WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo creëer je ruimte in een kleine woning

Heb je een kleine woning? Geen nood, ook daar kun je veel ruimte creëren met de juiste inrichting. Met wat goede inspiratie voor klein wonen kom je een heel eind.

vtwonen doe het zelf aflevering 5 seizoen 2 | styling Leonie Mooren, fotografie Barbara Kieboom | kleine woonkamer

Eenheid creëert rust

Denk in een kleine woonkamer goed na over het kleurgebruik. Vermijd felle kleuren en kies voor een rustig kleurpalet. Wat betreft de vloer: neem een basiskleur en laat de vloer doorlopen in al je andere kamers. Kies daarnaast in alle ruimtes voor dezelfde gordijnen. Wissel grote meubels zoals de bank af met meubels op pootjes of zwevende meubels in lichte kleuren. Door de meubels iets van de wand af te halen, creëer je meer lucht in huis. 

vtwonen TV Alkmaar | styling Frans Uyterlinde, fotografie Barbara Kieboom | compacte eethoek
vtwonen 08-2019 | styling Moniek Visser, fotografie Peggy Janssen | klein wonen - kleine slaapkamer

Twee ineen

Het grote probleem van een kleine slaapkamer is opbergruimte. De simpelste oplossing hiervoor is het plaatsen van schuiflades onder het bed. Door je bed te verhogen, kun je er veel spullen onder kwijt. Woon je echt heel klein? Plaats je bed dan zo hoog mogelijk. Zet er een bureau onder en voilà: je hebt een werkplek en slaapkamer ineen. 

Spiegels

Is je badkamer niet zo groot? Dan kunnen lichte wandtegels de ruimte groter laten lijken. Laat een wasbak op maat maken, waardoor het perfect op jouw ruimte aansluit. Stop handdoeken in leuke manden en schuif ze weg onder de wasbak. Ook door een grote spiegel aan de wand op te hangen, laat je een kleine badkamer optisch groter lijken.

Open planken

In een kleine keuken kun je altijd nog wel een ontbijtplekje creëren: een plank tegen de muur en twee krukken erbij zijn vaak al genoeg voor een gezellige eethoek. Bovenkasten kun je het best vermijden in een kleine keuken. Ze laten de ruimte kleiner lijken. Open planken of rekjes houden je keuken luchtig en open. Toch opbergruimte nodig? Kies dan voor een extra hoge kast in een neutrale kleur. 

Woon jij in een compacte woning? Meer ideeën voor een klein huis vind je hier.

nog meer: wooninspiratie