WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal kant in huis: mix en match!

Wie had ooit gedacht dat die romantische open structuur van kant het ook zo goed zou doen op andere materialen dan stof alleen? Wij laten zien hoe je met kant kan mixen en matchen in je interieur!

Kant & jute

Het katoenen kanten tafelkleedje uit vervlogen tijden is herontdekt en herboren als… extra large vloerkleed van jute! Ook in de lamp, bijzetter en zelfs de luiken komt het sierlijke dessin van kant terug. Dat vraagt wel om wat tegenwicht, om tuttigheid te voorkomen. Vandaar de strakke leren bank en het rechttoe rechtaan tafeltje.

Kant & klei

Wie had ooit gedacht dat die romantische open structuur van kant het ook zo goed zou doen op andere materialen dan stof alleen? Kant mag dan doorgaan voor lieflijk, deze borden van klei en aardewerk met een kanten rand en print maken een heel andere eerste indruk: zacht en stoer tegelijk.

DIY

  • Bordje: rol een stuk fimo-klei uit, snijd hieruit de omtrek van een bordje met kantpatroon, leg de klei over het bordje, haal de klei er net voordat ie droog is voorzichtig af en laat drogen. Fimo-klei.
  • Schaal: snijd porseleinklei in een mooie vorm (gebruik eventueel een ondiepe schaal als mal), maak er een patroon in door bijvoorbeeld jute met een deegroller op het porselein te drukken, en laat afbakken. Porselein, afbakken per kilo.

Kant & glas

Terug van weggeweest: gegraveerd glas. Dus verzamelen maar, die verschillende motiefjes van fijne lijntjes tot kantpatronen. Kies als het even kan zo veel mogelijk verschillende structuren, dat geeft een rijk beeld. En zo min mogelijk kleuruitspattingen; in naturellen houd je het mooi down to earth.

Kant & wol

Nog zo’n verrassende variatie op gesteven kant: een see through zachte wollen woonshawl om ’s avonds lekker onder te kruipen en overdag nonchalant rond te laten slingeren op de bank. Dat geeft meteen een warm accent. Hij past wonderwel bij de gehaakte metalen kruk en geknoopte plantenhanger die een gipsbadje kreeg. De verbindende factor? Drie keer handwerk met een mooie opengewerkte structuur.

Wist je dat je met strepen ook heel goed kan mixen in je interieur? Lees hier de 4 strepentrends!

Shop in de stijl van…


Productinformatie ‘Kant & Jute’

Antieke deuren per set van 2 (burbriantiek.nl). Witte leren 4,5-zitsbank Master (loods5.nl). Vloerkleed Ø 150 cm (bepurehome.com). Kruk van keramiek, hanglamp van keramiek (polspotten.nl). Glazen fles (burbriantiek.nl). Plaid, kussen (hkliving.nl). Kunstwerk aan de paal van Anne ten Donkelaar (anneten.nl).

Productinformatie ‘Kant & Klei’

Glazen presse papier (hkliving.nl). Bord (kringloopwinkel). Vlechtmodellen van raffia en bamboe van Hedwig van Onna (instagram.com/hvanonna). Diverse kanten servetten, ketting van keramische ringen privébezit.

Productinformatie ‘Kant & glas’

Bollamp Wire, bruine glazen vaas, hoog glas op pootje, lage glazen op pootje, bruin glas met bolletjes (polspotten.nl). Zwarte betonnen vaas op poot, vaasjes met ribbel (loods5.nl). Waxinelichtje (maisonnl.com). Bonbonschaaltje met deksel en vaasje uiterst rechts (kringloopwinkel). Aan de wand kant-werk van Hedwig van Onna (instagram.com/hvanonna). Tafelblad (koelvintage.nl). Stoel privébezit.

Productinformatie ‘Kant & wol’

Angorawollen sjaal, vloerkleed, sprei  (thesoftworld.com). Blouse Fant, bruine sjaal met bewerkte rand (sukha.nl). Metalen kruk Vingerhoed, grote zwarte metalen openwerkte mand achter de stoel, vaas met bloemen (polspotten.nl). Fauteuil Strike (loods5.nl). In gips gedoopte plantenhanger van Hedwig van Onna (instagram.com/hvanonna). Overig privébezit.

Bron: vtwonen 03-2019 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie