Groen interieur met deze 4 doe-het-groen-ideeën

Buiten viert de natuur al volop feest, binnen hangen we zélf de slingers op met 4 doe-het-groen-ideeën. Groene vingers zijn geen vereiste.

Oude bakkerskast, oude stenen vaas op de kast (Burbri Antiek). Legerdoek, om plantzakken van te maken, gieter (Combitex). Vogelkooi, draadstalen dienblad (Raw Materials). Werkbank, rieten manden, barkruk (Van Dijk & Ko). Wasbak, kraan (Jan van IJken Oude Bouwmaterialen). Tafellamp, oude ton gebruikt als plantenbak (Meker Wonen). Grijze potten (De Weldaad). Linnen servet (Libeco). Schaaltje (Noordermarkt, Amsterdam). Bollen van mos met plant (Tuin van Judith). Planten (Waterdrinker). Overig privébezit.

Stalen lockerkast, glazen flesje op stoel (Raw Materials). Plafondlamp, vloerkleed
 (Meker Wonen). Legerzakken in wit en groen (Combitex). Houten stoelen, oude stenen vaas in de kast (Burbri Antiek). Roomwitte pilaar op de kast, houten voeten voor de kast (Harlequin Antiek Lisse). Planten (Waterdrinker).

Ballen van draadstaal met bollen van 
mos (Tuin van Judith). Plantenstandaard (Combitex). Gedroogde Tillandsia (The Wunderkammer). Oude toonbank (Burbri Antiek). Tafellamp, ijzeren kooi met schommelende mensen, plaids in de kast (Meker Wonen). Vogelkooi 
(Raw Materials). Grijze pot 
(De Weldaad). Schaaltje voor de plant 
(Noordermarkt, Amsterdam). 
Plant (Waterdrinker). Poster (Spoor 38 via Vint. Amersfoort). Metalen ringen 
(Pipoos). Overig privébezit.

Gordijn van groen voor het raam, gedroogd takje (Tuin van Judith). Kussensloop, overige kussens op bed, linnen laken, nachtkastje, wandlamp Glowing Blossom, ontwerp van Nik Baeyens, kop-en-schotel, vloerkleed, gerafelde linnen doek op het bed 
(Meker Wonen).

Plantenexpositie

Een vintage broodkar leent zich goed als rijdende expositie en zo’n rij dezelfde planten in één grote plantenbak verandert in een keer een ruimte in een groene oase. Kies voor lage planten, aangezien er op de verschillende etages niet veel tussenruimte is. De plantzakken zijn gemaakt van oude plunjezakken. Deze zijn in de lengte opengeknipt en in de hoeken zo aan elkaar genaaid dat er een bak met opstaande randen ontstaat. Je kunt de zakken eventueel nog verstevigen met houten latten en waterdicht maken met afdekzeil.

Plantenkast

Planten hebben het (bijna) 
overal naar hun zin, ja óók in zo’n prachtige verweerde lockerkast. Elke plant kreeg een eigenzinnige en stoere pot gemaakt van een oude plunjezakken. Zo’n plunjezak vind je in dumpstores; deze komen van Combitex. Maak de plunjezak korter door er een stuk vanaf te knippen, maar laat de leuke bovenkant intact. Naai de onderkant weer vast en klaar!

Plantenheelal

Van een paar metalen ringen en mosballen maak je heel eenvoudig je eigen planeten… eh, plantenstelsel. Zet drie ringen aan elkaar vast met ijzerdraad en schuif een ring er horizontaal overheen. Van oase of piepschuim maak je per planeet twee halve bollen die je beplakt met gedroogd mos. De halve bollen plak je mooi op elkaar met de ring ertussen. Verdeel de bollen zo dat er een mooi plantenheelal ontstaat.

Plantengordijn

Niets is romantischer dan zo’n lieflijk bloemen- en plantengordijn voor je raam. Rijg aan transparant vissersdraad verschillende bloemen, blaadjes en takjes, bevestig deze op gelijke afstand van elkaar aan een langere draad en hang het geheel met punaises of spijkertjes voor het raam of aan de muur.

Meer groen!

Is je groene hart sneller gaan kloppen, maar is een DIY niet helemaal jouw ding? Kies voor groentinten in huis en laat natuurlijke materialen niet ontbreken!

Shop in deze stijl

Hangplanten van Green Lifestyle Store, wandlamp van Nordal, poster van HKliving, plantenslinger van Wonen Landelijke Stijl by J-Line, sidetable van Wonen Landelijke Stijl by J-Line, plant van Green Lifestyle Store, cactus van Green Lifestyle Store, groene vaas van Mica Decorations, dienblad met wielen van IB Laursen, plant van Bahne.

Bron: vtwonen 05-2018 | Fotografie Sigurd Kranendonk | Styling Liza Wassenaar

nog meer: wooninspiratie