WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een druk familiehuis? Zo creëer je een plek voor jezelf

De lockdown drukte ons met de neus op de feiten: op jezelf wonen was ineens wel héél erg op jezelf, en een familiehuis werd ook écht een familiehuis. Gezellig voor de avonden waarop de bordspellen uit de kast werden getrokken, maar soms ook gewoon best druk. Of je nu van koffie houdt, graag een boek leest of helemaal into skincare bent: zo creëer je een plekje voor jezelf.

plekje voor jezelf

De coffee corner

De echte fijnproevers hebben hun keuken uitgerust met een luxe koffiemachine. Ideaal voor de ochtenden waarop je rustig wilt beginnen met de ochtendkrant, of de pauze tijdens een drukke werkdag. Nu kun je die koffie er natuurlijk even snel tussendoor stoppen, maar de echte ontspanning vind je uiteraard in je eigen coffee corner. En die heb je zo gefixt: een sidetable, een goeie fauteuil en een paar stijlvolle koffietafelboeken. En, om er écht een plekje voor jezelf van te maken: een interieurwaardig kamerscherm en ’n koptelefoon.

vtwonen-mooiste-interieur-boeken-koffietafel plekje voor jezelf

De beautyspot

Je kunt natuurlijk de badkamer claimen – en daar een echt spa-gevoel creëren – maar op de momenten dat de badkamer bezet is, kun je ’t best met minder doen. Zorg in elk geval voor een mooie aardewerken kom, kwalitatieve handdoeken en je favoriete beautyproducten. Je nagels lakken, gezicht stomen of een maskertje laten intrekken; echt even een momentje én een plekje voor jezelf. Aan de kaptafel op je slaapkamer bijvoorbeeld, op dat ene kamertje dat nog over is of desnoods met sfeerlicht op zolder.

Spa vibes: zo creëer je in de badkamer een écht wellness-gevoel plekje voor jezelf

De knutselhoek

Met al je creatieve ideeën wil je natuurlijk niet in een weggestopt hoekje aan de slag. Extra fijn als je een kamertje over hebt, of ruimte genoeg hebt voor een kleine schuur mét verwarming. Wil je het toch iets kleiner aanpakken? Zet een bureau tegen de muur, een mand met wat materialen ernaast en je bent óók al een heel eind op weg. Kun je mooi aan de slag met de kleine DIY’s van vtwonen, zoals een plantenpot als kunstobject, of de verzameling van leukste DIY-projecten voor tijdens de lockdown.

vtwonen binnenkijk special zomerhuizen 07-2021 | bureau in de werkkamer in Melbourne met een kleurrijk vloerkleed met patronen en veel verschillende kunstwerken staand tegen de muur, een plekje voor jezelf
nog meer: wooninspiratie