WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Behoefte aan balans? Zo creëer je een serene sfeer in huis

In Japan weten ze als geen ander een serene sfeer in huis te creëren. We kijken deze kunst graag bij ze af, want rust in huis geeft rust in je hoofd. vtwonen stylist Marianne Luning laat zien hoe je dat aanpakt.

De kunst van het weglaten

Slow living draait om meer aandacht en minder haast. Vertaald in een interieur is dat een mix van Scandinavisch, knus, zen en natuurlijk. Alles in deze kamer draagt bij aan die mooie, serene sfeer. Niets leidt af, niets is overbodig. Het rustige kleurenpalet, in natureltinten met terra en donkergrijs, zorgt voor een aardse balans, terwijl handwerk en verschillende materialen en texturen er toch een zekere spanning in brengen.

Interieur in evenwicht

Lezen, relaxen, je gedachten laten gaan of een dutje doen, een plek voor jezelf is pure luxe. Natuurlijke materialen in basic kleuren en ronde, zachte vormen brengen jou en je huis helemaal in evenwicht. Kleine details mogen daarnaast niet ontbreken. Een verzameling van mooie spulletjes zorgt ervoor dat je nooit op een ruimte raakt uitgekeken. Denk aan een mooie grafische print of minimalistische porseleinen theepot.

Stiltemoment

Even mediteren op een rustige plek met uitzicht op een ‘altaar’ met handgemaakte textielkunst, kalligrafie, Japanse bloesem en keramiek – zowel verfijnd als ongepolijst, met de duimen er nog in – doet wonderen voor je bovenkamer. Hier gebeurt niks en hoeft niks.

Wellness-gevoel

Om zo’n serene bad- of slaapkamer te creëren is van tevoren opruimen van groot belang. Verstop praktische benodigdheden zoals shampoo achter deurtjes of in manden. Mooie spulletjes mogen daarentegen wel gezien worden. Streelzachte hamamdoeken en flesjes olie en bodylotion geven een luxe wellness-gevoel aan je badkamer.

Rustgevend groen

Eén ding is zeker: planten zorgen voor rust in huis. Zo heeft de geur van Aloë Vera een rustgevende werking en geeft hij ’s nachts zuurstof af. Fijn voor een gezonde nachtrust! Zin in groen in huis? Bekijk onze 4 stylingtips met groen.

Shop de stijl

nog meer: wooninspiratie