WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Abstracte kunst: zo pas je het toe in een interieur

Inspiratie uit de abstracte kunst sluit mooi aan bij een woonstijl met vintagevondsten uit de fifties. Vooral geometrische vlakken en lijnen, maar ook kwaststreken en vrije vormen in 3D. Op behang, kussens of verwerkt in een wandkleed: we laten zien hoe je abstracte kunst terug laat komen in huis. 

Behang Ego (glamora.it). Spiegel Stockholm (ikea.com). Zwarte draadstalen stoel (paullelieveld.com). Vloerkleed, 140×200 cm (lxb) (therealrugcompany.co.uk). Zwarte wandtafel (loods5.nl/design). Vaas met geschilderd hoofd, aardewerk kandelaar, zwart vaasje, geurkaars in bruine glazen pot (hm.com). Hanglamp van House Doctor (vtwonen.nl). Linnen dekbedovertrek in kleur terra, linnen kussenslopen in kleur terra en wheat, linnen laken in kleur wheat (bymolle.com). Vierkant sierkussen van stof Georgetown 7716-6 (eijffinger.com). Langwerpig sierkussen van teddystof Bolke Terra, rond sierkussen gemaakt van stof Gina (kwantum.nl). Sprei van stof Paris Lipari van Nobilis (wva.nl). Bijzettafel, toilettas (coosdewitwonen.nl). Overig privébezit.
Wandkleed gemaakt van stof Kivet van Marimekko (coosdewitwonen), vergelijkbaar wandkleed van Marimekko, kandelaar (klevering.nl). Lage bijzettafel van Serax (vtwonen.nl). Cirkel-object (loods5.nl). Tafellamp van Vaughan (wva.nl). Lampenkap bekleed met stof Aldwych in kleur Amber van Zoffany (stylelibrary.com). Stoel, bijzettafel van bruin metaal (loods5.n/design). Overig privébezit.

Abstracte kunst op behang

Na alle jaren van effen en uni neemt het decoratieve dit jaar de overhand. Rijk en weldadig is het toverwoord. Dat geldt ook voor behang. Muurbreed behang met een dessin vol lef doet het goed in deze slaapkamer. Het vlakkenspel met rondingen is een handige leidraad voor alles wat je erbij kiest. Denk aan een grijze robuuste vloer en stijlvol beddengoed.

Wandkleed maken

Het voordeel van een wandkleed is dat het de akoestiek in een kamer verbetert en voor een warme uitstraling zorgt. Van stevige stof is dat zo zelfgemaakt. Zo maak je een wandkleed.

Het vlakkenspel is een handige leidraad voor alles wat je erbij

kiest

Behang Faces, 280×150 cm, door te plakken tot elke gewenste breedte, (vtwonen.nl). Stapel linksboven, alle stoffen per meter: rond kussen van stof Infinity 7839-5, (eijffinger.com). Langwerpig kussen van teddystof Bolke Terra, (kwantum.nl). Vierkant sierkussen van stof Georgetown 7716-6 (eijffinger.com). Stapel op ronde tafel: kussen met bruine pompons (kwantum.nl) bekleed met stof Typhonic in kleur Graphite van Harlequin (stylelibrary.com). Kussenhoes van stof Tuubiraita van Marimekko (coosdewitwonen.nl). Stapel links onder tafel: rolkussen van stof Räsymatto van Marimekko (coosdewitwonen.nl). Langwerpig kussen van stof Typhonic in kleur Pumice van Harlequin (stylelibrary.com). Kussens boven tafel van boven naar onder: rond sierkussen met gezichten van stof Gina (kwantum.nl). Vierkant sierkussen van stof Loop in kleur Sand van Scion, rond sierkussen gemaakt van stof Lokho in kleur Liquorice/Hemp van Scion (stylelibrary.com).

Zelf abstracte kunst ontwerpen

Bij een kamer behangen met getekende gezichten passen zelfgemaakte kussens met sterke grafische vormen. Om in alle vrijheid zelf te ontwerpen. Bovendien geven de slanke lijnen op de witte ondergrond een creatieve en tegelijkertijd elegante uitstraling. Ze maken van een simpele wand een echte eyecatcher.

nog meer: wooninspiratie