WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hout werkt: 3 verschillende sferen met hout

Bijzonder toch, hoe je met één materiaalsoort en steeds een andere basiskleur drie totaal verschillende sferen kunt maken. In de hoofdrol: hout. Ga voor stoer landelijk met zeegrijs, rustgevend met nude of krachtig moody met zwart. Woonkamer met houten wand en velours bankBank Chester (Dutchbone). Kussen van By Mölle (Nijhof). Karpet Punja (Zuiver). Houten salontafel (Household Hardware).Vintage schemerlamp (MaisonNL). Donkere vaas met cirkeldessin, vaasje met blauwe rand, kunsttak in gistfles, schragentafel (HKliving). Stenen kruik, gistfles met riet, houten stoel (Burbri Antiek). Rotan vaas (IKEA). Tajine, rotan spiegel Soleil (Household Hardware).

Houten wand met kapstokBroek, pyjama-look blouse van Love Stories, kanten beha van Love Stories, sandalen (MaisonNL). Ketting van keramiek uit Kenia (Couleur Locale). Rietenschaaltje (Household Hardware). Oude houten hangers (Burbri Antiek). Print (Hedwig van Onna). Soortgelijke kapstok en houten bank (Combitex).

Vintage kast met mandenLichtgrijze kast met laatjes (Burbri Antiek). Betonnen pot, kunsttak (HKliving). Lijst (Moebe). Rotan manden (Household Hardware).

Barn Chic

Het karpet zorgt voor zachtheid, de lamp voorhuiselijkheid, het onafgewerkte hout van het tafeltje en de stenen kruik voor een grove touch, de vorm van de bank voor een klassiek element en de kleuren leggen er een stemmig filter overheen. De uitkomst van die optelsom? Een robuust semichique sfeer. Raw materials spelen de hoofdrol, door de klassieke toevoegingen wordt het ineens meer dan alleen een ‘schuurfeest’.

Romantische slaapkamer

De natuurlijke rust die hout uitstraalt, is perfect voor een slaapkamer. Dat wordt nog eens versterkt door houten meubels en accessoires op te laten gaan in een nude kleurenpalet. Ook als het hout, doorleefd en grof, in een back to basic ontwerp gegoten is. Juist dan krijg je, als je daarnaast kiest voor iets verfijnds (zijde, kant en keramiek of een romantische print), een spannend contrast.

Met de zachte hand

Net een stilleven uit een buitenhuis waar nog het een en ander aan moet gebeuren, zo ergens in de Provence. Maar ook thuis werkt zo’n combinatie van zeegroen geverfde of vergrijsd houten meubels en accessoires in combinatie met een betonverf-muur heel mooi. Door het contrast van het landelijke kastje en het natuurlijke riet tegenover het rauwe karakter van de wand en vaas krijg je een verrassend stoere landelijke sfeer.

Nog meer inspiratie nodig?

Make-over Heemstede

Bank van Dutchbone, spiegel van &k Amsterdam, poster van Catchii, kast van Dutchbone, vaas van Mica Decorations, bijzettafel van hkliving, mand van Tine K Home, kussen van By Mölle.

Meer van deze productie zie je in vtwonen 09-2017.

Bron 09-2017 vtwonen | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie