WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: een neutrale slaapkamer stylen om tot rust te komen

Dat kleuren van alles kunnen doen voor je gemoedstoestand is wel duidelijk. Neutrale kleuren zorgen voor rust, niet alleen qua looks, maar ook qua sfeer. Een neutrale slaapkamer is dus dé plek om even helemaal zen te worden. Wil je zelf zo’n prachtige slaapkamer met neutrale kleuren? Doe dan je inspiratie op!

vtwonen 2017-07 | slaapkamer met opgemaakt bed met wit beddengoed en lichte tinten
Hoofdbord (Combitex). Linnen laken Almond, linnen dekbedovertrek Pure white, kussenslopen Seashell, gerecyclede denim plaid in off white (By Mölle). Bijzettafel Slit Table XL White, fles met kurken dop (Hay Amsterdam). Lamp Pulpo small white (Mobilia). Kleine vaasjes (Maison NL). Hoge vazen van porselein (CK Ceramics). Piramide van steen (Restored). Glazen bollenvaas, linnen jas (Six and Sons). Afbeelding Calm Botanics in lijst (My Deer’s). Witte dot mobile (Lappalainen via Etsy). Lage schaal op tafel, beker in kast (Annemieke Boots Ceramics). Opbergdoos met nude laatje (& Other Stories). Kussen van witte alpaca wol, groot kussen Colombia (Couleur Locale). Witte linnen kussenhoes (H&M Home). Houten Eames vogel (Homestede). Tekening in lijst van Anke Loijens en overig privébezit.
geel dekbedovertrek
vtwonen binnenkijk special 07-2021 | wit dekbedovertrek met rieten lamp

Sobere aanpak

Een neutrale slaapkamer bestaat veelal uit neutrale kleuren die rust uitstralen. Denk aan wit, grijs- en bruintinten. Opvallend zijn de kleuren niet, mooi wel. Om de slaapkamer interessant te maken, pak je uit met mooie prints en designs. Ga bijvoorbeeld voor een mooi stuk wanddecoratie als eyecatcher van de kamer.


LEES OOK
Binnenkijken in een hoekhuis in Oegstgeest vol vintage én moderne meubels

Beach vibes

Dat een neutrale slaapkamer niet gelijkstaat aan een saaie slaapkamer wordt bewezen in dit surfparadijs in Zuid-Frankrijk. De basis is compleet wit, maar de spanning wordt teruggebracht met behulp van accessoires. Pak uit met een paar mooie sierkussens en een plaid om wel dat knusse gevoel in de slaapkamer te onderstrepen.

LEES OOK
Binnenkijken in een klein surfparadijs in Zuid-Frankrijk

vtwonen 05-2021 | slaapkamer met opgemaakt bed in Scandinavisch appartement

Aardse tinten

Dat een zen slaapkamer niet alleen wordt bereikt door alles wit te maken, bewijst deze Scandinavische slaapkamer met aardse tinten maar weer. Door dezelfde kleurtinten door te voeren in meubels en accessoires kun je heel ver gaan zonder dat het een chaotische en drukke boel wordt. Kies voor kleuren die rust uitstralen en niet te ver van elkaar verwijderd liggen.

LEES OOK
Binnenkijken in een Stockholms appartement met aardse kleuren

Natuurlijke elementen

Een neutrale slaapkamer staat niet gelijk aan een kleurloos geheel. Juist de balans tussen kleuren maakt de slaapkamer zo natuurlijk en rustig mogelijk. Houd de muren bijvoorbeeld wit om voor het beddengoed wel uit te pakken met kleur. De natuurlijke elementen, zoals de houten muur en prachtige oude balken, trekken alles samen in deze opgeknapte boerderij.

LEES OOK
Binnenkijken in een opgeknapte boerderij: ‘Vervallen was een understatement’

nog meer: wooninspiratie