WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

10x een trend waar je u tegen zegt: de ovale tafel

Je ziet het steeds vaker in de eetkamer voorbij komen, de ovale tafel. Ronde vormen is een trend die we al een poos zien en daar sluit de ovale eettafel naadloos op aan. Het voelt knus aan, bespaart ruimte en je kunt makkelijk een stoel bijschuiven. Ben je op zoek naar een ovale eettafel? Laat je inspireren door deze tien exemplaren.

vtwonen 12-2019 | kerst special feestelijk tafelen tafel decoratie gedekte tafel groene tinten
Marmeren tafel 184x95x77,5 cm (lxbxh) (decenniadesign.com). Bruine stoelen met armleuning, bruine vierkante kruk (covanderhorst.nl). Groene velvet stoel, groene spijlenstoel (edha-interieur.nl). Tafelkleed, espressokop en -schotel, grote groene borden, groene kom met macarons, langwerpig bord (loods5.nl). Bruine linnen servetten, houten lepel en vork, champagneglazen, groene karaf, groene schaaltjes op de borden (hm.com). Chocoladetaart, macarons (huizevanwely.nl.) Groene wijnglazen (polspotten.nl). Keramieken lepel, donkerbruine keramieken mokken (annemiekebootsceramics.nl). Groene slakom (zarahome.com). Groene ovale schaal met macarons (bungalow.dk). Zwarte servetring van Broste Copenhagen (vtwonen.nl). Bruine vaas (101cph.com). Droogtakken en kransen rond borden (judithslagter.nl). Overig privébezit.

1. Golden touch

Huntly tafel van Livingstone Design

Een minimalistisch onderstel met een warm walnootkleurig blad: de ovale tafel van Livingstone Design is ieders droom. De eettafel heeft een luxe uitstraling door de gouden rand en het gouden detail aan de poten.

2. Kruisspel

Ovale tafel van Magis

Het onderstel van de ovale tafel van Magis is een feest om naar te kijken. De dunne stalen poten kruisen elkaar waardoor er een stevig onderstel ontstaat. Het zwarte blad geeft de tafel een stoere twist. Prachtig als eettafel, maar ook mooi op kantoor.

3. Ronde vormen

Ellips tafel van Gubi

Rechthoekig of ovaal? De Ellips tafel van Gubi is de perfecte mix. Met ronde hoeken en ranke poten heeft de tafel zachte uitstraling. Groot gezin? Dan is deze tafel ideaal. Er is namelijk plek voor maar liefst acht personen.

4. Tijdloos marmer

Marble tafel van Gubi

Hetzelfde model als de Ellips tafel, maar dan met een marmer blad. De Marble tafel van Gubi is tijdloos en klassiek. En dan nog het sterke contrast tussen het witte blad en de zwarte poten: wauw! Op deze tafel raak je nooit uitgekeken.

LEES OOK
5 tips voor het inrichten van de eetkamer

5. Mikado

Mikado tafel van Ethnicraft

Doe je mee met een potje Mikado XXL? De poot van de Mikado tafel van Ethnicraft doet zijn naam eer aan. De houten balken liggen als mikado over elkaar. En met een blad van ruim tweeënhalve meter is er plek voor iedereen. Aan tafel!

6. Robuust

Carte tafel van Goossens

Weer zo’n mooi onderstel. De Carte tafel van Goossens is een plaatje om te zien. Zwart, robuust en met een klassiek detail. Het blad is namelijk gelegd in een visgraatmotief. Een perfecte mix. Je vindt de tafel hier.

7. Uitschuifbaar

Uitschuifbare eettafel van Jenson

Veel eters, weinig eters… Dat vraagt om een tafel die zich aanpast naar de groepsgrootte. Deze uitschuifbare tafel van Jenson kun je vermaken van 6 naar 8 personen. En met een beetje schikken past daar nog een extra stoel bij. Hét voordeel van een ovale tafel.

8. Scandinavisch

Uitschuifbare tafel van Carl Hansen & Son

Nog een uitschuifbare tafel, maar dan met een Scandinavisch uiterlijk: De ovale tafel van Carl Hansen & Son. De tafel is er ook in een maatje kleiner én groter, genoeg keuze voor de geschikte tafel. Kamer opmeten, tafel uitkiezen en je bent ready to go!

LEES OOK
De trend in de eetkamer: schoolstoelen zijn back in business

9. Spinnenpoot

Ferris tafel van Goossens

Nooit meer last van een zere knie die je tegen de tafelpoot stoot. De Ferris tafel van Goossens heeft een spinnenpoot als onderstel. Het dunne tafelblad geeft de ovale tafel een minimalistische uitstraling, maar past in iedere woonstijl thuis.

10. On top

On Top eettafel van QLIV

Een eenvoudig ontwerp, maar minstens zo mooi. De On Top eettafel van QLIV is met zijn zwarte poten en eikenhouten blad een parel voor de eetkamer. Combineer de tafel met massieve stoelen voor een warme uitstraling, of minimalistische stoelen voor een luchtige look.

LEES OOK
Zo maak je van de eettafel een tijdelijke werkplek

nog meer: wooninspiratie