WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: Zelf een kamerscherm maken

Zelf een kamerscherm maken? Goed idee! Het accessoire is namelijk helemaal van nu én kan eenvoudig zelf gemaakt worden. Bovendien bepaal je zelf hoe het scherm eruit komt te zien. Ga aan de slag met het volgende stappenplan!

 

DIY kamerscherm maken kamerschermen

Kamerscherm maken

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met het volgende stappenplan kost het weinig tijd en moeite. Let wel op! Dit is een stappenplan voor een simpel exemplaar. Ben je handig? Dan kun je het kamerscherm luxer maken door de vorm van het scherm aan te passen, te kiezen voor ander materiaal of door er figuren uit te zagen.

Benodigdheden

Behang benodigdheden of verf benodigdheden
Boormachine
Drie evengrote panelen van MDF
Potlood
Zes inboorscharnieren

Stappenplan kamerscherm

Maak ruimte vrij om alle panelen naast elkaar te leggen. Het is aan te raden om er een deken of kleed onder te leggen, zodat de vloer niet beschadigd. Meet vanaf de onderkant en de bovenkant 25 centimeter af, bij een kamerschermhoogte van 180 centimeter. Hier beginnen de scharnieren. Bevestig vervolgens de scharnieren. Daarna is het tijd om de middelste scharnier te bevestigen. Maak eerst twee kamerschermen aan elkaar en voeg later de derde toe. Zitten alle panelen goed aan elkaar? Dan kun je deze naar eigen wens verven of behangen.

Kamerscherm kopen

Heb je twee linkerhanden? Online zijn er ook blanco kamerschermen te koop, die je zelf kunt verven of behangen. Liever direct van het accessoire genieten? Uiteraard zijn kamerschermen ook kant-en-klaar te koop. Daarom maakten wij voor jou een selectie van de mooiste exemplaren, die multifunctioneel zijn. Zo kun je het kamerscherm goed als roomdivider kunt gebruiken.

Bron: Make my lemonade

Shop kant-en-klare kamerschermen

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare kamerschermen.

nog meer: wooninspiratie