WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze apps helpen je met het huishouden

Kun jij ook extra hulp bij het huishouden gebruiken? Pak je mobiel erbij! Deze apps zorgen namelijk voor een loeistrakke planning en tips en trucs voor elk schoonmaakprobleem. Kun jij daarna lekker onderuit met een fijne film of serie. Of de nieuwste vtwonen natuurlijk.

Waskast om zelf te maken | DIY | huishoud apps

App 1: huishoudelijke taken verdelen

De huishoudelijke taken verdelen klinkt je natuurlijk als muziek in de oren en met de Chorma app wordt het nog werkelijkheid ook. Deze app is handig voor gezinnen, maar ook voor studentenhuizen en andere plekken met een gezamenlijk huishouden. Je kunt alle klussen in huis toevoegen en deze kunnen door de deelnemers worden geclaimd. Je kunt er zelfs punten mee verdienen! Ideaal ook om die luie puber van de bank te krijgen. Je vindt Chorma alleen in de AppStore, voor Android-gebruikers is er de vergelijkbare app Chore Checklist. Zo, laat die apps er maar voor zorgen dat het huishouden straks op rolletjes loopt.

Alvast een taak voor de lijst: bekijk hier hoe je je keukenlades beter kunt indelen.

App 2: boodschappenlijsten maken & delen

Er zijn verschillende apps voor het gezamenlijk bijhouden van een boodschappenlijst, maar de handigste (en meest gebruikte) is Cozi. Deze supermakkelijke gratis app is er voor iPhone, Android en Windows-gebruikers. Het is eigenlijk een soort familie organizer. Je kunt andere mensen toevoegen, samen (boodschappen)lijsten maken, recepten toevoegen en een agenda bijhouden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

App 3: online huishoudboekje

Een huishoudboekje klinkt wat ouderwets misschien, maar het bijhouden van je financiën en inzicht krijgen in je uitgavenpatroon is alleen maar ontzettend slim. De app Money Manager geeft een handig overzicht van al je inkomsten en uitgaven. Zo weet je precies wat er nog overblijft voor leuke dingen. Je kunt de app uiteraard beveiligen met je vingerafdruk of een code, zodat alleen jij toegang hebt tot deze informatie. De app is er voor iPhone en Android.

App 4: oma weet raad

Geen idee wat je aanmoet met ketchupvlekken en fruitvliegjes? In de app Oma weet raad vind je op bijna elke vraag een antwoord. Je krijgt er adviezen uit grootmoeders tijd die nu ook nog prima werken. En heb jij dé oplossing voor een klein of groot probleem? Dan kun je zelf ook oma zijn en jouw wijze raad toevoegen. De gratis app is er voor iOS en Android.

Liever een ‘papieren’ organizer dan apps om te helpen met het huishouden? Bekijk dan de agenda’s en bureauplanners in de vtwonen shop.

nog meer: wooninspiratie