Help! Welke gordijnrails kies ik?

Je bent dagen bezig geweest met het vinden van de juiste gordijnen. Maar je moet ze ook ergens aan ophangen. Daar bestaan allerlei soorten gordijnrails voor. Maar welke kies je nou?

gordijnrails ophangen

Gordijnen ophangen

Aan het kopen van de gordijnen zelf wordt veel aandacht besteed. Een mooie stof, de juiste kleur en een hip patroontje. De rails worden vaak ondergewaardeerd en op het laatste moment snel gehaald. Terwijl deze juist erg sfeerbepalend zijn. Als eerste kijk je naar het ophangsysteem van je gordijnen. Daarbij zoek je de geschikte rails.

Verschillende gordijnrails

Heb je een set gordijnen met haken, dan kies je voor gordijnrails. Bij een gordijn met ringen of lussen hoort een roede.

Gordijnrails met haken

Een rail is meestal basic wit of aluminium. Je plaatst hem strak tegen het plafond, dus hij is redelijk onopvallend. Ook als de gordijnen dicht zitten, valt de stof over de gehele rails. De haakjes die aan het gordijn zitten, bevestig je in de ringetjes van de gordijnrails. En wil je een hoek om? Het is erg makkelijk om een bocht in de rail te leggen.

Gordijnroede met ringen

Gordijnen met lussens, ringen of tunnels schuif je aan een gordijnroede. Dit is niets meer dan een metalen of houten stang die rust op haken. Deze haken monteer je aan de muur. Er bestaan ook roedes waar al ringen aan zitten. Dan bevestig je het gordijn aan de ringen. Het leuke van een gordijnroede is dat deze verkrijgbaar is in allerlei kleuren en stijlen.

Enorm aanbod

Iedereen heeft een andere smaak. De één houdt van strak, de ander van romantisch. Voor een groot aanbod aan gordijnroedes en -rails kun je kijken op viavtwonen.

Gordijnrails ophangen

Hulp nodig bij het ophangen van de rails? In het artikel gordijnrails ophangen vind je handige tips, waarmee je direct aan de slag kunt.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 19 april 2015 om 19:43

Hallo, door welk systeem werden de gordijnen vanavond opgehangen? Ik ben al een tijdje opzoek naar zoiets maar dan ook nog in 2 gedeelte inklapbaar, vanavond was het in 1x weg klap baar. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en begrijpen wat ik bedoel. Groetjes Yvonne.

>

Anoniem op 20 april 2015 om 07:57

Beste Yvonne, de banieren van metaaldraad zijn gemaakt door Smederij Spierdijk in Haarlem. Je zou daar eens kunnen informeren naar de mogelijkheden bij jou thuis.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties