WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Fundaparel: dit grachtenpand in wabi-sabi-stijl wil je zien

De favoriete vrijetijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Funda afspeuren op de mooiste en meest bijzondere woonparels. Ditmaal viel ons oog op een Amsterdams grachtenpand met waanzinnig wabi-sabi-interieur. Waan je even in Japan, maar dan gewoon in onze Hollandse hoofdstad.

Wonen en werken

Dit appartement ligt aan de bekende Keizersgracht in Amsterdam, op de hoek van de Jordaan. De woonoppervlakte van 217 vierkante meter is verdeeld over twee verdiepingen. Een groot deel van het appartement is nu ingericht als werkplek, maar je zou hier ook meer slaapkamers van kunnen maken, of bijvoorbeeld een showroom. Twee jaar geleden, in 2020, is de woning grondig gerenoveerd en het staat sindsdien in het teken van Japans design.

Wabi-sabi-stijl

Wabi-watte? De wabi-sabi-stijl in dit interieur houdt in dat imperfecties omarmd worden en rust, reinheid en natuurlijkheid centraal staan. Denk hierbij aan natuurlijke kleuren en materialen, onafgewerkt hout en zichtbaar handgemaakt aardewerk. Less is more: voor meubels geldt bij bij wabi-sabi de kracht van het weglaten. Dus simpele vormen, maar wel meubels met ‘gevoel’. 

Het prijskaartje van al dit moois?

Uiteraard hangt er ook een flink prijskaartje aan deze Japanse luxe. Doe eens een gok… Dit Amsterdamse appartement staat te koop voor € 3.850.000. Dat komt neer op een vierkante meterprijs van bijna € 18.000 euro. Gaat dat ook jouw budget wat te boven? Geen zorgen: plaatjes kijken kost gelukkig niets én geeft volop inspiratie voor je eigen huis.

Zo creëer je de wabi-sabi-stijl bij jou thuis

Zelf de wabi-sabi-stijl in huis halen? Kies dan zoveel mogelijk voor natuurlijke materialen en -kleuren. Accessoires in verschillende zand- en bruintinten met een zwart accent doen het goed tegen een zachtgrijze basis. Gecombineerd met groen in de vorm van grote kamerplanten, roept dit het gewilde wabi-sabi-gevoel op. Wil je je interieur grondig aanpakken om deze stijl te creëren? Verf alle muren dan in een kleur die in de buurt komt van natuursteen voor een organisch effect, zoals in de foto’s hieronder.

LEES OOK
Helemaal zen: de mooiste items in Japandi-stijl

Mooier met de jaren

Doorleefd oud hout en geoxideerd ijzer: beide materialen worden met de jaren alleen maar mooier. Wabi-sabi en de schoonheid van veroudering kun je makkelijk toepassen in je interieur door het gebruik van materialen als hout, ijzer, koper, messing en beton. Heb je bijvoorbeeld al een houten, minimalistische eettafel? Neem deze dan als uitgangspunt en plaats er strakke stoelen bij en een imperfecte (handgemaakte) vaas van keramiek op. Verder is het een kwestie van weglaten: zo geef je de meubelstukken en accessoires die je wél bewaart alle ruimte om te pronken.

Bekijk hier meer foto’s van de woning op Funda.

nog meer: wooninspiratie