WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de mooiste legpatronen voor houten vloeren

Niet gek dat een houten vloer al járen razend populair is. Hout is namelijk elegant, tijdloos én veelzijdig. Die veelzijdigheid zie je niet alleen terug in het feit dat je het materiaal makkelijk combineert, maar ook in de legopties die het biedt: de legpatronen voor houten vloeren zijn eindeloos. Ken jij ze allemaal al?

De bekende visgraat vloer

De eerste in ons lijstje legpatronen voor houten vloeren is de welbekende visgraat vloer. Deze trend is duidelijk here to stay. Een visgraat vloer geeft je interieur een klassieke look. Het oogt wel snel iets drukker, dus houdt daar rekening mee bij het inrichten van de rest van je interieur.

Meer weten over de visgraat vloer? Lees dan hier alles over de verschillende materiaalkeuzes en de voordelen ervan.

Chevron, ook wel: de Hongaarse punt

Dit legpatroon is net iets anders dan de visgraat vloer, maar minstens zo beeldschoon. In plaats van dat de planken in elkaar overlopen, liggen ze bij een chevron patroon tegen elkaar aan, waardoor er duidelijke lijnen in de vloer ontstaan.

In de lengte of in de breedte

Bij het meest voor de hand liggende patroon liggen planken in de lengte of breedte naast elkaar. Dit geeft een rustig effect. Daarnaast kun je de ruimte langer of breder laten lijken. Heb je een smalle ruimte? Leg de planken dan in de breedte naast elkaar. Omdat er op deze manier meer planken ingekort moeten worden, gaat er bij deze legwijze meer materiaal verloren. Heb je een brede ruimte die je langer wilt laten lijken? Leg ze juist dan in de lengte naast elkaar.

Shop hier de mooiste parketvloeren uit de vtwonen collectie.

Versailles patroon

Een (wat ons betreft onterecht) minder bekende speler onder de legpatronen voor houten vloeren, is de Versailles vloer. Dit patroon geeft je huis instant klasse en zelfs een beetje een koninklijk tintje. Met zowel schuine als rechte lijnen wordt de vloer een waar kunstwerk.

nog meer: wooninspiratie