kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Voedingsstoel in de babykamer

Wanneer de kleine op komst is, ben je natuurlijk druk bezig met de inrichting van de babykamer. Een voedingsstoel is in deze kamer geen overbodige luxe. Ideaal voor als de kleine ’s nachts honger heeft of als het elders in huis te druk is. Wat is de ideale voedingsstoel?
voedingsstoel in de babykamer

Een voedingsstoel in de babykamer

Aan deze stoel stel je natuurlijk wel een aantal eisen! Het voeden moet comfortabel zijn. Een goede ondersteuning voor de arm is ook niet verkeerd, gezien het aantal kilo dat je daar een aantal minuten mee moet ondersteunen. Tijdens de zoektocht naar de ideale voedingsstoel moet je dus een aantal dingen in je achterhoofd houden.

Kies allereerst welk type stoel je wilt. Een schommelstoel heeft een gezellig effect op de inrichting. Zoals de Kidsriver schommelstoel in white wash via Babypark, of de Värmdö schommelstoel van Ikea. Of kies een comfortabele fauteuil, bijvoorbeeld een vrolijke stoel in de stijl van Barock van Klein & Fijn.

Een stoel in de babykamer

Je wilt met je kindje in je armen makkelijk kunnen zitten en weer opstaan. Daarom moet de fauteuil niet te laag zijn. De armleuningen mogen juist niet te hoog zijn. Zo kun je daar makkelijk je armen op laten steunen. Een kussentje op de armleuning zorgt ervoor dat je arm een zachte ondersteuning heeft tijdens het voeden. Ook kun je het hoofdje laten ondersteunen door een kussen, wanneer het jou te zwaar wordt. Je hebt hiervoor speciale voedingskussens, zoals deze badstofvariant van Prénatal.

Voeden in de babykamer

Een rustig klein lampje bij de voedingsstoel in de babykamer zorgt voor een ontspannen sfeer. Bij Ik en Ik vind je veel wandlampjes voor in de babykamer. Ook wanneer je geen borstvoeding maar de fles geeft, is een voedingsstoel in de babykamer natuurlijk heel fijn.

Bron: Interieurwensen

nog meer: wooninspiratie