WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onmisbaar in de babykamer: de commode

Een commode is onmisbaar in de babykamer. Om je kind op te verschonen, maar ook als bergplek voor van alles en nog wat. Bekijk hieronder de leukste exemplaren die we voor jou verzameld hebben en handige tips voor het kopen van een commode.

vtwonen binnenkijken special 2019 | kinderkamer groen

Wat is een commode?

Vaak zijn echte commodes aan de achterzijde en zijkanten voorzien van een opstaande rand. Handig zodat alles netjes op z’n plek blijft staan als je een beweeglijke baby hebt. En niets zo hinderlijk als een rompertje dat achter de kast verdwijnt op het moment dat je het nodig hebt. Een opstaande rand voorkomt dat.

Bergruimte

Let er goed op dat het meubel naast het aankleedkussen nog ruimte heeft om wat spulletjes neer te zetten. Altijd fijn om alles binnen handbereik te hebben. Ga uit van 38 cm breed bij 65 cm lang. Ook belangrijk om op de indeling van de kast te letten. Past alles erin? En op een logische plek?

Babykamer met gebloemd behang en vrolijke kleuren.

Opklapbare commode

Voor kleine kinderkamers is een opklapbare commode een oplossing. Deze hang je aan de wand op een gewenste hoogte. Je klapt hem op als hij niet meer nodig is. Dit bespaart erg veel ruimte.

Schap boven commode 

Leuk om boven de commode ook nog een schap op te hangen. Zo kun je nog meer kwijt en heb je echt alles onder handbereik. Een luiermandje, verzorgingsproducten, maar ook wat knuffels en een boekje ter afleiding. Op de commode ligt natuurlijk een prachtig aankleedkussen.

Afmetingen

Er zijn bepaalde richtlijnen waaraan een commode moet voldoen. Zo moet aan de achterkant een opstaande rand aanwezig zijn van minimaal 3 cm of hij moet tegen de muur aan staan. De maten van het bovenblad zijn minimaal 38 cm diep en 65 cm breed. Het aankleedkussen moet volledig op de commode kunnen liggen. De hoogte van de kast is afhankelijk van je eigen lengte. Je moet er comfortabel aan kunnen staan. Dus je voeten moeten aan de voorkant onder de commode passen.

Daarnaast mag een commode geen kleine en losse onderdelen bevatten. Gaten tussen de 7 en 12 mm mogen niet. Daar kunnen de vingertjes van je baby in blijven steken. Kijk voor meer informatie op Veiligheid.nl.

vtwonen 12-2019 | Helenaveen binnenkijken oude pastorie kinder slaapkamer commode

Erfstuk

Hebben jullie een mooie commode in de familie? Leuk om te hergebruiken! Knap hem op met een lik verf en nieuwe knoppen en klaar! Wil je wel een oude, maar ben je niet zo van Marktplaats? Kijk eens bij brocante winkeltjes of een kringloopwinkel.

Commode kopen

nog meer: wooninspiratie