WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stinkende gootsteen? Zo los je het op

Een nare lucht in de keuken? Grote kans dat het gootsteenputje de boosdoener is. Hoe schoon de keuken ook is, een stinkende gootsteen lijkt soms moeilijk te verhelpen. Doe je voordeel met deze simpele tips en binnen no time ruikt het weer heerlijk fris.

vtwonen marmoleum collectie | stinkende gootsteen verhelpen

Kokend water

De meest makkelijke en goedkope oplossing voor een stinkende gootsteen is kokend water. Vul de waterkoker of zet een pannetje op het vuur en giet het hete water langzaam door de gootsteen. Het gekookte water doodt bacteriën die vieze luchtjes kunnen veroorzaken. Stinkt het nog steeds? Dan is er iets meer schoonmaakwerk nodig.

Baking soda en azijn

Een effectieve manier is het spoelen met baking soda, gekookt water en schoonmaakazijn. Meng een kopje baking soda met kokend heet water en giet het door de gootsteen, gevolgd door een scheut schoonmaakazijn. Schrik niet: de mix van soda en azijn kan flink gaan borrelen. Spoel de gootsteen na een kwartier even goed schoon met kokend heet water. Liever citroensap in plaats van schoonmaakazijn? Volg dan dezelfde stappen, maar dan met citroen!

Koffie

Geloof het of niet, koffie kan heel wat nare luchtjes tegenhouden. Spoel daarom af en toe een hete kan koffie of restjes koffiedik door de wasbak. Koffiedik lost vet op en dat is geen overbodige luxe bij een stinkende gootsteen.

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Maak de wasbak elke week schoon met water en zeep en spoel het putje regelmatig goed door. Veel vieze luchtjes worden namelijk veroorzaakt door bacteriën, etensresten en vet. Spoel dus nooit vettigheid door de gootsteen en gebruik een altijd zeefje. Een gootsteenzeefje is het beste medicijn tegen etensresten die per ongeluk worden doorgespoeld.

Een vaatwasser schoonmaken doe je het beste op deze manier.

Alles voor een schone gootsteen:

nog meer: wooninspiratie