Keukenkastjes opknappen

De keuken krijgt een compleet nieuwe look met andere keukenkastjes. Je hoeft ze niet meteen helemaal te vervangen, een likje verf of een behangetje doet wonderen. Met onderstaande tips kan je aan de slag met de keukenkastjes opknappen.

keukenrekje
Keukenkastjes verven

Wil je je bestaande deuren houden? Geef ze dan eens een andere kleur. Voor het mooiste resultaat kun je de fronten het best door een vakman laten spuiten. Dit kan bijvoorbeeld bij Novanet. Vanaf circa € 1495,- worden al je keukenkasten en het frame van de keuken in een nieuwe kleur gespoten. Reken op ongeveer drie dagen en dan is je keuken weer zo goed als nieuw! Meer informatie via www.novanet.nl.

Zelf keukenkastjes opknappen

Laten spuiten toch te duur? Ga dan zelf aan de slag! Een vrij lastige klus, maar als je deze stappen volgt, krijg je een mooi resultaat:

  1. Maak de fronten en het frame goed schoon en ontvet ze met een ontvettingsmiddel (bijvoorbeeld St. Marc of Universol).
  2. Schuur de kasten als ze droog zijn goed op tot alle glans is verdwenen.
  3. Breng dan grondverf voor kunst­stof of een speciale primer aan en laat deze goed drogen.
  4. Schuur alles nog een keer heel licht en maak stofvrij.
  5. Lak de kasten tot slot netjes af.

Ook leuk: verf de kastjes een egale kleur en maak er met watervaste stift een mooie tekening op zoals op de afbeelding bij dit artikel.

Kastdeurtjes beplakken

Wie lef heeft, beplakt zijn keuken­kast deuren met een grote poster of foto. Haal het deurtje los en leg het plat op tafel. Maak vetvrij en smeer de deur in met behangplaksel. Leg de poster op zijn plek en druk ’m met een behangroller stevig en rimpel­loos aan. Laat het resultaat 24 uur drogen en werk de deuren dan af met twee lagen polyurethaanlak.

TIP: Denk ook eens aan het vervangen van de grepen. Bij bijvoorbeeld Praxis kun je kiezen uit meer dan 300 soorten in allerlei stijlen. Of neem een kijkje op www.interieurbeslag.nl. Wil je de bestaande gaten gebruiken, meet dan de afstand tussen de huidige schroeven nauwkeurig op en ga op zoek naar grepen met dezelfde afstand.

nog meer: wooninspiratie