WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x groen in de keuken

Natuurlijk houden we van lichte Scandinavische keukens vol met wit- en grijstinten. Maar óók van kleur in de keuken, en dan vooral groen. Niet gevreesd: je hoeft niet meteen de keukenkastjes in de verf te zetten. Een groene muur, achterwand of accessoires doen al een hoop. Wij zetten 5 keukens met een groen randje op een rij.

Keuken grijs met groene muur poster roze
vtwonen 10-2017  groene keuken houten werkbank

Mooi groen

De kleuren in huis kunnen invloed hebben op je stemming. Waar denk je aan bij de kleur groen? Waarschijnlijk de natuur! Hierdoor werkt de kleur groen rustgevend. Dat komt goed uit als je een uitgebreid diner voor familie of vrienden aan het maken bent. Kies voor stoer legergroen of fris limoengroen en kleed het aan met hier en daar een groene accessoire of – dé ultieme sfeermakers – planten!

50 tinten groen

Niet alleen wij houden van groen in de keuken: 50 Shades of Grey actrice Dakota Johnson heeft haar hele keuken omgetoverd tot groene oase. Tijdens een interview met Architectural Digest liet ze haar saliegroene keukenkastjes zien. Prachtig, vinden wij.

groene keuken

De perfecte kleur

Twijfel je tussen de verschillende groenen? Er zijn nogal wat tinten groen. Als je meer neigt naar een donkere kleur groen kun je gaan voor een olijf- of mosgroen: de kleuren van het bos. Donkergroen straalt een winters gevoel uit. Past een lichtere kleur beter bij je? Dan is de zomerse kleur mintgroen iets voor jou. Vind je een groene keuken iets te spannend? Ga dan voor saliegroen. Saliegroen is de perfecte mix tussen groen en grijs. Zo heb je nog steeds een groene keuken, zonder dat het te opvallend is.

vtwonen 13-2016 | doorkijkje in de keuken met een groene tint

Met de juiste kleur groen wordt de keuken

helemaal zen

Klein maar fijn

Geen zin in een groot gebaar? Ga voor klein! Met groen servies, accessoires en bijvoorbeeld een groene prullenbak creëer je instant sfeer in de keuken.

Begin je al groen te zien? Voor meer groene inspiratie lees je hier onze tips.

nog meer: wooninspiratie