5 unieke vintage woonwinkels

Altijd op zoek naar unieke vintage spullen om een draai aan je huis te geven? De winkels zijn er in overvloed. Maar bij welke kun je het beste shoppen? Vandaag zetten wij 5 unieke vintage woonwinkels voor je op een rijtje.

Vintage woonwinkels

1. Vintage Revival

Bij Vintage Revival vind je allerlei meubels van de jaren 50 tot en met de jaren 80. De meubels zijn allemaal in hun originele staat. Als het écht nodig is, worden ze gerestaureerd of gestoffeerd. Ze gaan dan op zoek naar de stof die het beste past bij jouw huidige interieur. Vintage Revival is geopend op woensdag en zaterdag. Voor een bezoekje kun je terecht aan de Meerndijk 20 in de Meern, waar je met een kopje koffie of thee lekker kunt gaan rondsnuffelen.

2. Harvest & Co

Harvest & Co in Amsterdam is opgezet door twee vrienden met dezelfde liefde voor unieke interieurstukken. De vintage spullen die je daar kunt kopen, hebben allemaal een vorig leven gehad en worden zorgvuldig opgeknapt. Voor industrieel vintage kun je het beste terecht bij Harvest & Co. De winkel vind je in een mooi oud pand in de binnenstad van Amsterdam. Het is een plek waar creativiteit in vele vormen tot leven komt.

3. Quip & Co

De basis bij Quip & Co ligt in de vele reizen die de eigenaren maakten over de wereld. In hun winkel vind je industriële meubels, lampen en accessoires die zij zelf importeren vanuit India. Ze vullen hun collectie verder aan met andere woonartikelen en accessoires. De eigenaren hebben de winkel gevestigd in een karakteristiek pand waar eerst een smederij heeft gezeten en waar zij nu hun vintage meubels verkopen. Voor een bezoekje aan Quip & Co kun je op vrijdag en zaterdag terecht in Putten.

4. Vivre Interieur Authentique

Ben je op zoek naar een combinatie van vintage en retro meubels en industriële fabriekslampen? Dan ben je bij Vivre Interieur Authentique aan het goede adres! De eigenaar van Vivre haalt zijn schatten vooral uit België en Frankrijk en geeft ze hier een nieuw leven. Hij heeft de koele loods omgetoverd tot een warm ‘thuis’, waar je niet alleen kunt winkelen, maar ook aan de vintage bar een kopje koffie kunt drinken. Genoeg te doen dus bij Vivre Interieur Authentique in Nijmegen.

Vintage woonwinkel

5. Neef Louis

Bij Neef Louis in Amsterdam kun je terecht voor vintage en industriële meubels. Van stoelen en banken tot aan industriële lampen, bij Neef Louis hebben ze het. Maar wees er snel bij, want de items uit de winkel kunnen ook via de webshop worden gereserveerd. De meeste meubels bij Neef Louis zijn tweedehands en goed verzorgd. Ook vind je er een paar nieuwe items. De keuze is er reuze, dus ga vooral even langs bij onze Neef Louis.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

m holterman op 6 februari 2018 om 20:29

verkopen jullie ook vloeren?

>

vtwonen op 8 februari 2018 om 08:01

Beste, bedoel je de winkels die hieronder beschreven staan? Dat zou je daar even na moeten vragen? De vloeren die wij als vtwonen verkopen, vind je hier: https://www.vtwonen.nl/shop/wonen/vloeren

>

Dirkjan van Randwijk op 6 november 2017 om 15:53

Gave selectie van winkels. Wel mis ik koelvintage in het rijtje.

>

Anoniem op 25 januari 2017 om 14:59

Persoonlijk vind ik industriële meubels een aanrader! Enorm veel mogelijkheden en prachtige meubels!

>

Anoniem op 30 oktober 2016 om 11:55

Ook een leuke vintage winkel met o.a. unieke Deense meubels is Shop for Design in Egmond aan den Hoef.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties