WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stof verven

Met textielverf kun je stof verven in exact de kleur welke jij wilt. Zo kan je al het textiel in je huis nieuw leven geven, zoals je gordijnen, kussenslopen, dekbedovertrek of een tafellaken. Met mooie patronen of gewoon effen. Lees hieronder hoe jij stof kunt verven.

Waslijn geverfde stoffen met wasmand - Stof verven

Stof verven effen kleur

De makkelijkste manier om je textiel een andere kleur te geven, is met textielverf. Deze verf is verkrijgbaar in de vorm van een tablet of in poeder, deze kan in de wasmachine of voor de handwas gebruikt worden. Hiermee blaas je vaal geworden textiel nieuw leven in of geeft je het een compleet andere kleur. 

Stof verven met patroon

Wil je iets bijzonders met je textiel, dan is het ook heel goed mogelijk om zelf patronen op de stof te maken. Dit doe je door te dompelen, spatten, draaien of knopen. Je kunt een simpel laken verven door er druppels verf op te spatten met een kwast.

Sjablonen op textiel

Sjabloneren kan op de muur, maar ook op textiel. Eigenlijk is het principe hetzelfde. Bekijk hieronder hoe je kunt sjabloneren op stof:

  • knip een sjabloon uit
  • leg de stof glad uit op de tafel op een stuk zeil aangezien de textielverf door kan drukken. Span de stof strak met iets zwaars, bijvoorbeeld stapels boeken
  • smeer een rollertje in met textielverf, rol hem zo droog mogelijk uit zodat de verf niet kan druppen of doorlekken
  • leg het sjabloon op de stof en rol enkele keren met de roller over het sjabloon. Even laten drogen en sjabloon eraf halen. Dit kan je natuurlijk meerdere keren herhalen, net zolang je de stof mooi genoeg vindt!

Bestel de rest van je benodigdheden voor het verven van textiel online.

Workshop stof verven

Er zijn nog veel meer manieren om stof te verven. Maar vaak wordt het dan toch wel een kliederboel bij je thuis of je hebt er het juiste materiaal niet voor. Een workshop in een atelier is dan een uitkomst.

Geverfd textiel shoppen

Liever zelf geen kussenslopen, dekbedovertrekken of tafellakens verven? Je kunt ze uiteraard ook kant-en-klaar shoppen.

nog meer: wooninspiratie