WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De romantische woonstijl: zo pas je ‘m toe

Romantiek draait om verbeelding: je fantasie de vrije loop laten en op je gevoel afgaan. Wat betekent dat de romantische woonstijl best een stoere en onverwachte kant kan hebben. Kun je wel wat hulp gebruiken om je interieur romantischer – maar niet té zoetsappig – te maken? Hieronder vind je tips en trucs van onze stylisten.

Romantische kleuren

Schaduwachtige kleuren die je even niet zo makkelijk een naam kunt geven, zijn de fijnste sfeermakers. Ze geven een kamer iets dromerigs en zien er elke keer weer net anders uit. Zoals het pastelblauw hierboven, dat afhankelijk van hoe je het bekijkt misschien wel grijs of wit is, bezorgt de kamer een zachte, frisse koelte. Mooi om te combineren met (room)wit, antraciet, zachtpaars of grijsgroen. Afhankelijk van hoe het zonlicht valt, krijgt de ruimte een parelmoer glans.

De magische kracht van roze is niet te onderschatten. Een ruimte in naturel, wit en grijs wordt er blij van, en de toevoeging van een niet-naturel-tint laat de pasteltinten juist opvallen. Zoals het velvet poefje op de foto linksonder. Kijk ook hoe je pasteltinten combineren kunt.

Romantisch en toch stoer

Een romantische woonstijl hoeft echt niet meisjesachtig en té zoet te zijn. Romantiek kan sterk, puur en simpel zijn, zoals de keuken en slaapkamer hieronder laten zien. En juist de details, zoals het servies en beddengoed maken het helemaal af.

Plantaardige vormen en bloemenkleuren hebben tegenwicht nodig, want juist door contrasten, gaat alle kleuren en materialen veel meer spreken. Een goede tegenhanger voor alles wat organisch en teer is: glanzend metaal of heel matte tegels. Of dat nu vintage is, industrieel en stoer oogt of zelfs glamour ademt.

Romantisch behang

Muurbrede afbeeldingen van de natuur betekenen instant romantiek. Of het nu om mural-behang gaat, zoals hieronder of een uitvergrote botanische illustratie. Zullen we gewoon lekker binnen blijven, vandaag?


Dit mural-behang is prachtig te combineren met kleuren die ook iets onbepaalds hebben:

verweerd messing, pastelblauw, rossig brons.

Shop de romantische woonstijl…

nog meer: wooninspiratie