WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De magie van een betonnen vloer in combinatie met een warme muurkleur

Hoewel een betonnen vloer veel voordelen heeft, heeft het ook zo zijn nadelen. Natuurlijk, het ziet er prachtig uit en geeft je interieur precies die industriële look waar je naar op zoek was, maar de keerzijde van beton is dat het – gebruikt in overvloed – kan zorgen voor een kil geheel. Iets wat je natuurlijk niet wil in huis! De oplossing? Een beetje warmte in de vorm van een geverfde muur.

zithoek inspiratie
Hoekbank eigen ontwerp en maatwerk. Zitkussen hoekbank van gerecycled denim via Annemieke Koster @enschedetextielstad. Rolgordijn By Mölle. Vloerkleed Schapenzacht. Kussens Wehkamp. Plaid Les Petits Bohemes. Betonnen bijzettafel Serax. Blauwe vaas Return to Sender. Roze bloempot Piece of Clay. Terra bloempot Ikea. Wandlamp Ambit van Muuto. Fotocollage met privéfoto’s. Chamotte haardtegels Van Scheppingen. Op de schouw verf Topaze van Pure & Original.

Moderne interieurs

We zien een betonnen vloer vaak in de industriële of de moderne woonstijl. Vooral in de moderne woonstijl heb je kans dat dit uiteindelijk zorgt voor een ietwat kille look, omdat zulke interieurs voornamelijk bestaan uit strakke lijnen en meubels in lichte kleuren. Je kunt de algehele look wat warmer maken door kaarsen aan te steken en wollige dekens neer te leggen, maar je kunt ook proberen wat meer warme kleuren te gebruiken. Een beige tint op de muur bijvoorbeeld, staat ook prachtig in moderne interieurs.

LEES OOK
Dit is alles wat je moet weten over een betonvloer

Warme kleuren

Welke warme kleuren werken het beste in een interieur met een betonnen vloer? Een paar warme kleuren die heel goed samengaan met de grijze betonkleur zijn bruin, beige, terracotta en sommige tinten oranje.

Smooth

Om de overgang tussen de betonnen vloer en de warme kleur op de muur smooth in elkaar te laten overlopen, kun je een aantal accessoires toevoegen die een brug slaan tussen het beton en de warme kleur. Een houten bijzettafel zoals deze bijvoorbeeld, of een paar kussens die passen bij de kleur op de muur zijn ook een goede optie.

nog meer: wooninspiratie