WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Weinig tijd, groots effect: een badkamer make-over in 1 week

Wil je niets liever dan een nieuwe badkamer, maar ontbreekt het je aan tijd? In slechts een paar vrije dagen kun je een volledig nieuwe ruimte realiseren en krijgt de badkamer dat echte spa-gevoel. Zo geef je de badkamer een make-over in 1 week.

gouden kraan bad
Vrijstaande goudkleurig messing FS1 badmengkraan met handdouche van Vola, vrijstaand wit lichtgewicht bad van Clou Inbe (Baden Baden). Opnieuw bekleed vintage krukje met geschoren fluwelen zitting (Scotch Collectables). Geknoopt vloerkleed (www.nr310.nl). Wit linnen gordijn, set van 2, goudkleurig dienblad, gestreept douchelaken, vaasje, make-up, geurkaars, flessen in het raam (H&M Home). Zeepbakje, goudkleurige kopspijkers (De Weldaad). Zeepje (Comotion). Krukjes met roze gegoten zitting (Gietfabriek). Roze fluwelen jasje (Anna + Nina). Beha (Monki). Slippers (&Other Stories).

Dit budget heb je nodig voor een badkamer make-over in 1 week

Hoeveel je kwijt bent aan een badkamer make-over, daar valt weinig over te zeggen. Er zijn namelijk heel wat factoren die van invloed zijn. De afmeting van de badkamer bijvoorbeeld, en of je voor een volledige verbouwing inclusief verplaatsing van leidingen en elektra gaat. Maar ook of je voor het vervangen van de basics gaat, alles zelf doet of een professionial inhuurt.

Gemiddeld geven we zo’n € 18.500 uit aan de verbouwing van een badkamer. Schrik je van de prijs en heb je een veel lager budget? Door alleen voor een nieuwe uitstraling te gaan en je badkamer een make-over te geven door middel van nieuwe verf en accessoires, kun je al voor zo’n € 2000 klaar zijn. Waar je ook voor kiest, volg je (een deel van) onderstaande stappen, dan heb je binnen 1 week een prachtige nieuwe badkamer.

Een badkamer make-over in 1 week:

Dag 1

Ga je voor een grondige make-over en kies je voor nieuw sanitair en andere meubels? Dan start je op dag 1 met het sloopwerk. Verwijder alle losstaande meubels uit de ruimte, haal de wastafel van de muur en zorg ervoor dat de douchebak los van de grond komt. Ben je hier snel klaar mee, dan kun je ook alvast een begin maken aan het slopen van de tegels.

Dag 2

Heb je een grote badkamer, dan is de kans groot dat niet al het sloopwerk op dag 1 is voltooid. Maak het af totdat de badkamer volledig gestript is. Dit is namelijk het moment dat je de nieuwe plannen voor de badkamer nog eens goed checkt. Kloppen alle afmetingen, waar komen de leidingen en waar wil je elektrapunten? Zorg dat alles op de millimeter nauwkeurig op een plattegrond staat afgetekend.

LEES OOK
5x badkamers om van te watertanden

Dag 3

Op dag 3 is het tijd voor het plaatsen van leidingen en elektra – mits je een nieuwe indeling wilt, natuurlijk. Komt al het sanitair op dezelfde plek terug als in de oude badkamer, dan kost de make-over je minder tijd. Het verleggen van leidingen is geen eenvoudige klus en vraagt om een secure aanpak. Heb je geen verstand van deze zaken, laat dit gedeelte dan over aan een professional.

Dag 4

Op dag 4 gaan we aan de slag met de heropbouw: dit begint natuurlijk bij de vloer en muren. Egaliseer indien nodig de oude vloer en plaats vervolgens jouw nieuwe vloer naar keuze. Ook de muren doen past qua tijd prima binnen 1 dag, of je nu kiest voor tegels, beton of een laag verf. Worden het tegels? Dan is het belangrijk dat je op deze dag ook de voegen dicht, zodat vocht zich niet door de tegels kan dringen.

Dag 5

Vandaag begint de nieuwe badkamer echt vorm te krijgen: het is namelijk tijd om het sanitair te plaatsen. Waar alles moet, weet je als het goed is al precies. Plaats het sanitair en de meubels met een aansluitstuk op de leidingen en gebruik eventueel een verlengstuk. Ook nieuwe meubels zoals gootsteenkastjes kunnen nu in de badkamer worden gezet.

LEES OOK
Dit handige lijstje met afmetingen helpt bij het indelen van de badkamer

Dag 6

De een-na-laatste stap? Het aansluiten van elektra en verlichting. Dit werkje is niet moeilijk, maar kan wel gevaarlijk zijn. Zorg er dus te allen tijden voor dat je de stroom uitschakelt voor je aan de slag gaat.

Badkamer make-over in 1 week: dag 7

Tijd om de puntjes op de i te zetten! Op de laatste dag is je gloednieuwe badkamer als het goed is al bijna af, maar een badkamer krijgt pas dat echte wellness-gevoel met de juiste accessoires. Trakteer jezelf en je gezin op nieuwe handdoeken, hang een stijlvolle spiegel op en zorg ervoor dat je genoeg opbergruimte hebt voor al je spulletjes. Alle accessoires toegevoegd? Voilà: een volledige badkamer make-over in slechts 1 week.

nog meer: wooninspiratie