WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zó combineer je trendkleur roze in huis

Roze is een grote trend deze zomer. Een kleur die zo zoet is als zuurstokken en je doet denken aan de zonsondergang bij mooi weer. Maar hoe pas je deze kleur stijlvol toe in je interieur, zónder dat het een kermis wordt?

Fietje in Baarn

Vijftig tinten roze

De kleur roze wordt sinds jaar en dag aangeduid als een meisjesachtige kleur, maar anno 2022 is de kleur voor iedereen. Niet alleen in kleding, maar ook in accessoires en interieur. Van lichtroze tot biggetjesroze en van knalroze tot warmroze, de kleur viert momenteel hoogtij.

Woonstijl ontdekken

Om te voorkomen dat je huis als een soort kinderkamer aanvoelt of net een tikkeltje te bont oogt, is het handig om enkele stylingregels in je achterhoofd te houden wanneer je de kleur in huis haalt. Allereerst is het handig om te achterhalen welke woonstijl je hebt, om vervolgens gericht aan de slag te gaan. Twijfel je? Met deze handige woontest ontdek je jouw stijl in een handomdraai.

Licht versus donker

Een mooie manier om deze trendkleur te omarmen, is door een muur te verven. Oogt je huis snel donker, of heb je weinig lichtinval? Kies dan het liefst voor een lichtere tint, om de ruimte zo op te lichten. Wanneer je juist meer warmte en een knus gevoel wilt creëren, is een diepere roze kleur een goed idee.

Ton-sur-ton

Om het geheel rustig te laten ogen gebruik je nog een andere trend, namelijk ton-sur-ton. Dit is een deftige benaming voor het combineren van meerdere tinten van dezelfde kleur. In dit geval is een lichtroze muur in de zithoek bijvoorbeeld een mooie match met knalroze kussens op de bank. Of ga juist voor een gewaagde knalroze muur met een kunstwerk vol andere roze tinten.

LEES OOK
Met de regel van drie kan iedereen stylen

tuinkamer

Om het geheel rustig te laten ogen, kun je goed spelen met nóg een andere trend, namelijk ton sur ton.

Subtielere aanpak

Vind je een hele muur wat te opvallend, maar ben je wél fan van roze? Dan is spelen met accessoires en accenten een goed idee om de kleur in mindere mate in huis te halen. Een subtiele manier is het plaatsen van een paar simpele kussens op de bank, speelse roze tegels in de keuken of een fauteuil in de zithoek als opvallend detail. Laat de kleur het liefst in een paar andere accenten – zoals kaarsen, een draad in het vloerkleed of een kunstwerk aan de muur – terugkomen. Zo maak je van roze dé verbindende factor in de ruimte.

Combineren

Materialen die mooi bij roze passen zijn onder andere beton, hout en linnen. Ook planten doen het goed bij de trendkleur en kunnen het moderne roze zelfs een ietwat mediterraan tintje geven. Andere kleuren die goed bij roze passen zijn aardetinten, koraal of opvallend groen voor een hedendaagse twist. Liever een rustigere aanblik? Dan zit je met wit, beige of lichtgroen ook altijd goed.

nog meer: wooninspiratie