WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Glanzend leisteen

Prachtig glanzend leisteen op de muur (of vloer) in de badkamer.


glanzend leisteen

Wat is leisteen

Leisteen is een donkerkleurig gesteente met een schilferige structuur. Het is een glanzend gesteente en perfect voor een vloer of muur, maar wordt ook vaak gebruikt als dakbedekking. Deze soort steen is een natuursteen en wordt in de bergen gevonden. Het ontstaat uit klei die miljoenen jaren wordt samengedrukt en bestaat uit dunne lagen steen waar een olieachtige vloeistof in zit.

Voordelen

De voordelen van leisteen zijn dat het niet waterdoorlatend is, het is makkelijk te winnen en ziet er mooi uit. Daarnaast geleid het warmte goed en is dus ideaal voor vloerverwarming of wandverwarming. Het is echter wel relatief duur en moet goed onderhouden worden, omdat het snel kan gaan schilferen.

Leisteen onderhoud

Het onderhoud is heel belangrijk, want het gesteente kan anders gaan schilferen. Het schilferen kun je voorkomen door het materiaal regelmatig te onderhouden. Je kunt het onderhouden door bijvoorbeeld reinigen, strippen, polijsten, slijpen, zoeten, impregneren en glansherstel. Daardoor ziet het materiaal er weer uit als nieuw.

Mooie combinatie

In deze inloopdouche is glasmozaïek gecombineerd met smalle, langwerpige wandtegels van lichtglanzend leisteen met een mooi kleurverloop (Kol Tegels). Het luxe douchepaneel bevat een hoofddouche, handdouche, zes zijdouches en een thermostaatkraan (Hansgrohe).

Fotografie Paul Grootes.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op vtwonen..

Op zoek naar een betrouwbare vakman voor het plaatsen van een badkamer?

Omschrijf hieronder je klus en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van door Kluswebsite.nl geselecteerde bedrijven.

Vul in wat er met je badkamer moet gebeuren:


nog meer: wooninspiratie