WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bankhoezen

Is je oude bank vaal, vol vlekken of gewoon niet de juiste kleur? Maar zit hij wel heerlijk? Dan geef je hem een nieuw leven met een bankhoes. Zelf gemaakt of gekocht in een kleur of dessin naar keuze. Bekijk hieronder verschillende bankhoezen.vtwonen 06-2017 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek | tuininspiratie

Maak zelf een bankhoes

Het is eeuwig zonde om een goede, lekker zittende bank weg te doen. Alleen maar vanwege een paar vlekken op de bekleding. Waarom zou je ook? Je maakt er gewoon zelf een nieuw bankhoes omheen. Haal de oude hoes of bekleding van de bank en teken deze over op patroonpapier. Van een mooie stof maak je een compleet nieuwe bankhoes. Iedereen zal denken dat daar een gloednieuwe bank in je woonkamer staat. Wat bankhoezen wel niet kunnen doen!

Een bonte bank

Als je van felle kleurtjes en drukke motieven houdt, dan bekleed je de oude bank met opvallende stofjes. En uiteraard heeft straks elk kussen een andere print. Saai zal de zithoek zeker niet zijn! Vind je het wellicht iets te bont? Ga dan voor een bankhoes in een opvallende kleur. Ook heel kleurrijk en iets rustiger.

Voor elke bank een hoes

Zelf niet zo handig met een naaimachine? Dan zijn er gelukkig ook heel veel bankhoezen te koop. De meeste stoelhoezen zijn van stretch voor een optimale pasvorm. Meet je eigen bank op en kies de juiste maat. Let wel op: voor de meeste bankhoezen moet je bank armleuningen en voegen hebben.

Bankhoezen van Ikea

Ikea verkoopt al jaren dezelfde banken, maar ze blijven variëren met bankhoezen met leuke kleuren en prints. Ben je dus uitgekeken op je huidige IKEA bankhoes, dan kies je er één uit de nieuwste collectie. Helemaal aangepast aan de laatste kleurtrends.

Tip! Wil je de stoel ook voorzien van een nieuwe hoes? Online zijn er genoeg stoelhoezen verkrijgbaar, die de stoel in jouw huis een andere uitstraling geven.

Bron: 101woonideeën

nog meer: wooninspiratie