WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x een originele manier om bloemen te laten zien

Bloemen zorgen niet alleen voor sfeer in huis, maar ook voor een lach op je gezicht. Een goede reden dus om ze een mooie plek te geven in de woonkamer, keuken of op je thuiswerkplek. Vaak worden bloemen in een glazen vaas gezet, maar wat dacht je van deze andere originele manieren om je bloemen te laten zien?

Resultaat van vtwonen weer verliefd op je huis, tafel met bloemen

Bloemen in een schaal

Schalen zijn multifunctioneel en komen vaak van pas in de keuken, maar je kunt ze ook heel makkelijk inzetten als alternatief voor een vaas. 

Serax Eenmaal deze betoverende Serax Terres de Rêves schaal in bezit en je zet 'm elke avond op tafel. De schaal is gemaakt van keramiek en heeft een glazuurlaag in een aardse kleur. Combineer verschillende Terres de Rêves items voor een magische tafelset

Serax Eenmaal deze betoverende Serax Terres de Rêves schaal in bezit en je zet 'm elke avond op tafel. De schaal is gemaakt van keramiek en heeft een glazuurlaag in een aardse kleur. Combineer verschillende Terres de Rêves items voor een magische tafelset

€6,75 bij vtwonen shop

Vul de schaal met een laagje water. Zorg dat de bloemen schuin afgesneden zijn en leg ze in de schaal. Zorg ervoor dat de stelen in het water vallen, maar dat de bloem zelf op de rand rust. Op deze manier kun je alle bloemen losjes neerleggen. Je kunt ervoor kiezen om er een royaal gevulde schaal van te maken of er juist een handjevol bloemen in leggen. Met name tulpen en hyacinten komen mooi uit in een schaal. 

Plantenbakken- en potten

Plantenbakken hoef je echt niet alleen te gebruiken voor jouw monstera, je kunt een bloempot ook prima als vaas gebruiken. Goed plan? Dan is oase je beste vriend. 

Serax Rond bloempot 30 cm Natuur

Serax Rond bloempot 30 cm Natuur

€64,95 bij vtwonen shop

Laat het groene steekschuim goed volzuigen met water en leg het in de bloempot. Zorg dat de oase stevig staat of vul de plantenbak helemaal met het steekschuim. Bloemen kunnen namelijk topzwaar worden en als je ze omhoog in het schuim steekt, kunnen ze knakken. Neem een flink boeket afgewisseld met groen en begin met steken. Hoe voller de bak, hoe indrukwekkender je bloemstuk eruit komt te zien. 

Tip: je kunt ook droogbloemen gebruiken. Laat de oase dan niet vollopen met water, maar gebruik het gewoon droog. 

Uit de keuken

Ook een ander alternatief voor de glazen vaas vind je terug in de keuken: een karaf. Normaal gesproken is een karaf onmisbaar tijdens een etentje of als opbergplek voor je keukengerei, maar ook bloemen kun je er stijlvol in kwijt. Neem eens een kijkje in de kringloop voor een mooi vintage exemplaar.

Heb jij nog een whiskeykaraf die stof staat te happen? Draai de dop eraf, laagje water erin en dan kun je ook hierin jouw favoriete bloemen op een originele manier kwijt. 

nog meer: wooninspiratie