WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zitten, spelen en televisie kijken: 1 meubel, 3 functies

Met één wandplank een zitplek, speeltafel én tv-hoek creëren? Fietje laat zien hoe dat op een stijlvolle manier kan bij Priscilla en Bengt uit Bergschenhoek. Fietje trok het wandmeubel door over de gehele muur, waardoor eenheid in de ruimte ontstond: zitten, spelen en televisie kijken gebeurt zo allemaal rondom één meubel. Maar door met kleuren en lijnen plekken af te bakenen, is wel 100% duidelijk wat waar moet gebeuren. Een ideale oplossing voor mensen die creatief met een compacte ruimte om willen gaan. Ontdek hieronder hoe Fietje het deed.

Eetkamerbank

Als eerst kan de lage plank aan de wand mooi van pas komen als… bank! Maak het meubel comfy met een paar zachte kussens in de stijl van jouw interieur en je hebt binnen no-time een knus zitje. Liever praktisch en ruimte besparen? Zet de eettafel ervoor met nog een paar eetkamerstoelen aan de andere kant van de tafel en je hebt een gezellige eethoek die weinig ruimte in beslag neemt. Ideaal voor een smalle ruimte.

“Hang een tv boven de houten plank om in een handomdraai

een tv-meubel te creëren”

Tv-meubel

Je kunt de houten plank ook eenvoudig omtoveren tot tv-meubel. Hang een tv aan de muur boven het houten meubel et voilà! Plaats tegenover deze wand je zithoek, om zo een gezellige tv-hoek te creëren. Onder het houten meubel heb je ruimte om een mediabox of andere benodigdheden op te bergen. Je kunt eventueel deurtjes voor het meubel plaatsen om dit uit het zicht te krijgen óf manden wegzetten waar draden, tv-gidsen en afstandsbedieningen in terecht kunnen.

“Kinderspeelgoed berg je op onder de plank in trendy rieten manden

of houten speelgoedkistjes”

LEES OOK
Bekijk hier hoe stylist Fietje de rest van de woning een make-over gaf

Kinderspeelhoek

Tot slot fungeert het houten meubel perfect als kinderbureau en -speelhoek. Zet er een kinderkrukje onder en je kind kan heerlijk knutselen aan zijn of haar eigen tafeltje. Een kinderspeelhoek is natuurlijk niets zonder speelgoed, dus dat berg je op onder de plank in trendy rieten manden of (zelfgemaakte) houten speelgoedkisten op wielen. Voor een speels effect en om een echt eigen plekje voor je kind te creëren, kun je de plank verven in een mooie kleur die je doortrekt op de muur.

nog meer: wooninspiratie