Een duurzame keuken

beeld vtwonen Beeld

Duurzaamheid is hot. We leven steeds groener en zuiniger en stellen hoge eisen aan de spullen die we kopen. Deze moeten van goede kwaliteit zijn en een lange tijd meegaan. Bij de aankoop van een nieuw fornuis is dit niet anders. Wij vertellen hoe je ervoor zorgt dat deze grote investering ook op het vlak van duurzaamheid hoog scoort. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Steeds meer fornuisfabrikanten houden zich bezig met het verduurzamen van hun collectie. Zo ook Falcon, ’s werelds oudste fornuizenproducent. Alleen de allerbeste materialen worden gebruikt voor de productie van fornuizen.

Energiebesparing

Wist je dat een oven een energieslurpend onderdeel van het fornuis kan zijn? Zeker wanneer je maar een klein deel van een grote oven gebruikt. Daarom hebben alle Falcon fornuizen 2 ovens: een grote en een kleine. Dit zorgt voor een snellere opwarmtijd en minder energieverspilling. Daarbij hebben vrijwel alle Falcon fornuizen een aparte grill die je op verschillende standen kunt zetten. En last but not least: de gaspitten van Falcon hebben verschillende groottes. Zo voorkom je dat je gas verspilt wanneer je alleen een kleine vlam nodig hebt. Ideaal, zo’n flexibel fornuis.

Milieuvriendelijke afwerking

Een fornuis moet van goede kwaliteit zijn en is, als even kan, een lust voor het oog. Gelukkig wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan het design en de afwerking van fornuizen. Wanneer dit op een duurzame manier gebeurt, is dat natuurlijk een groot pluspunt. In de Leamington Spa fabriek van Falcon wordt gewerkt met hoogwaardige materialen zoals ecologisch verantwoorde lak en emaille. Alle afwerkingen worden getest om de hoogste temperaturen en slijtage te weerstaan. Leuk weetje: de duurzame lak werd zelfs gebruikt op het hoogste gebouw van Londen: The Shard!

98% recyclebaar

Nieuw fornuis besteld? Dan wil je natuurlijk wel dat deze in perfecte staat bij je aankomt, zonder deukjes en krasjes. Bij de aankoop van een Falcon-fornuis kun je deze zorgen loslaten. De fornuisproducent heeft geïnvesteerd in de verpakking. Deze is zo goed dat hij onderscheidingen heeft gewonnen. En recyclebaar bovendien, net zoals de fornuizen. Deze zijn voor maar liefst 98% geschikt voor hergebruik.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Een fornuis voor het leven

Wanneer je investeert in een nieuw fornuis, mag je er vanuit gaan dat het apparaat jaren meegaat. Bij Falcon laten ze niets aan het toeval over. Voor aflevering worden de fornuizen volledig getest en ondergaan ze een aantal strenge kwaliteitstesten. Er wordt gecontroleerd of het gas lekdicht is, of alle elektrische elementen en veiligheidsvoorzieningen volledig werken en of alle visuele controles een goed resultaat opleveren. Werkt alles naar behoren? Dan kan het fornuis bij de klant worden geleverd, die er dankzij de vele controles geen omkijken meer naar heeft. Het jarenlange kookplezier kan beginnen, want een duurzaam Falcon fornuis koop je voor het leven! Zo is Falcon recentelijk voor de tweede achtereenvolgende keer bij de Plux X awards beloond als beste fornuis van het jaar!

Bron: in samenwerking met Falcon

Lees verder onder de advertentie