Wandelen, winkelen en eten: de hotspots van Oisterwijk

hotspot oisterwijk Beeld Ftograaf Adeline Mans
Beeld Ftograaf Adeline Mans

Voor als je wilt verdwalen in de natuur, maar daarna wel nog even een winkel in wilt duiken. Voor als je eekhoorns van boom naar boom wilt zien springen, maar óók uitgebreid wilt tafelen. Met deze hotspots in Oisterwijk is het niet of-of, maar en-en.

Lees verder onder de advertentie

De hotspots in het gezellige Oisterwijk

Tussen Tilburg en Den Bosch in ligt het gezellige Oisterwijk. De plaats is precies groot genoeg om je een lang weekend te vermaken. Veel wandelen langs de Vennen, fijne boetieks om te winkelen en laten we het eten vooral niet vergeten. Het dorp eindigde zelfs bovenaan in de lijst met allermooiste dorpen van Nederland. Niet gek als je het ons vraag, want Oisterwijk is uniek in z’n soort.

Straat De Lind

De leukste straat van Oisterwijk is toch wel De Lind met al haar hotspots. Hier is het heerlijk struinen, even stoppen, shoppen en weer verder. Naast dat je er mooie boetieks en restaurants treft is De Lind zelf ook leuk om te zien; het staat vol statige panden. Zelfs in de winter zitten de terrassen in deze straat vol, want niet alleen bezoekers maar ook de Brabanders zelf weten Oisterwijk te vinden. Van Rituals tot Skins Cosmetics en de leuke merken bij Laud, het is absoluut de hoofdstraat van de hotspots.

Overdag

Begin de dag met iets zoets bij Saranne. Een kop koffie of thee smaakt natuurlijk altijd beter als er nog wat chocolade te snoepen valt. Saranne is knus, Saranne is lekker en Saranne is absoluut een van de hotspots van Oisterwijk. Het enige dat je hoeft te doen is te kiezen voor die verrukkelijke chocobomb in je chocolademelk en daarna neem je ook gewoon taart mee voor thuis. Wie toch in Oisterwijk is moet trouwens wel even langs de mooiste schoenenwinkel van het zuiden, ook al is het alleen maar om je te vergapen aan de kunstige collectie. Mayke is tot in de uithoeken van het land en daarbuiten geliefd om de schoenen, tassen en kleding van high end merken. Hier snuif je de inspiratie meteen op van de schappen, maar het is ook een uitstekende locatie om je spaargeld te investeren.

Eten

Trek gekregen van het struinen? Stap bij Moor binnen voor een goed glas wijn en het betere snackwerk. Het is nog lastig kiezen tussen de Pata Negra, de oesters of de sashimi. Tip: bestel het gewoon allemaal op een grote borrelplank. Dit is bij uitstek een adres om lang te blijven borrelen. Voor wie graag de sterren van de hemel eet is Alma de locatie. Het restaurant kreeg dit jaar een ster en dat proef je bij elke hap. Wil je wel Alma proeven, maar iets minder lang tafelen? Beneden is de bodega, waar je wat relaxter tafelt. Wel even vooraf reserveren, want het restaurant is enorm geliefd.

De natuur van Oisterwijk

Klaar met winkelen? De natuur van Oisterwijk ligt aan de rand van het dorp al op je te wachten. Je hoeft alleen maar te kiezen welke route je pakt. Zo heb je natuurgebied de Kampina, dat een bijzonder heidelandschap laat zien, maar ook de bourgondische route langs de Vennen. We zeggen bourgondisch, want op maximaal een kilometer wacht hier altijd wel iets lekkers op je. Maak in ieder geval een pitstop bij het kneuterige Boshuis Venkraai. Het is alsof je regelrecht bij een boerenbontboerderij binnenloopt. De gerechten op de kaart zijn oud-Hollands, net als het interieur met de kleden nog op tafel en de Brabantse gezelligheid van de barman. Wordt het een bal gehakt of toch een écht worstenbroodje? Wachten op een tafel is het in ieder geval meer dan waard.

Overnachten in Kampinastaete

Tot slot of misschien juist wel om mee te beginnen: de overnachting. Kampinastaete is één van onze favoriete adressen in Oisterwijk en sinds kort hebben ze nieuwe diamond suites. De unieke bouwsels geven je door het venster een ansichtkaart van de natuur. De kippen scharrelen gezellig rond en op de vuurplaats ligt altijd hout klaar om een fikkie te stoken. Ben je gek op hottubs? Goed nieuws, want ook die staan klaar. Je hoeft alleen nog maar het vuur op te stoken. Liever een hotel? Ga logeren bij de Leijhof. Het boutiquehotel in het witte, statige pand is pas compleet verbouwd en volgens locals hét hotel om te logeren in Oisterwijk.

Kampinastaete hotspot Beeld Beeld Adeline Mans
Beeld Beeld Adeline Mans
Kampinastaete hotspot Beeld Beeld Adeline Mans
Beeld Beeld Adeline Mans

Beeld: fotograaf Adeline Mans | tekst Adeline Mans

Lees verder onder de advertentie