vt ♥ Gent

beeld vtwonen Beeld

Wie eenmaal in Gent is geweest, weet: dit is het best bewaarde geheim van België. De stad is niet alleen prachtig, met al die Middeleeuwse trapgevelhuisjes, maar ook levendig en zit vol originele adresjes. De leukste plekken om te shoppen, eten en bewonderen.

Lees verder onder de advertentie

The city

Een goed uur. Meer reistijd heb je – vanaf de Nederlandse grens – niet nodig voor een verrassend buitenlands avontuur: een weekend Gent. De Academie voor Beeldende Kunst en de Universiteit Gent brachten de stad een jaar of tien geleden een jonge en creatieve vibe. Studenten en kunstenaars (in spe) zijn overal: op de fiets door smalle straten, met een Gents bier op het terras of picknickend op de kade van een van de rivieren. Allez, laten we gaan: op voor een weekend van kunst bewonderen, schatzoeken op een vlooienmarkt, bourgondisch genieten en shoppen in authentieke winkels!

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

De Kuip

Het historisch centrum bevindt zich rondom kruispunten van waterwegen, met namen als de Leie en Ketelvaart. Hier in De Kuip, ooit zo genoemd omdat de buurt als een kuipje in de watergordel ligt, wemelt het van de terrassen. Je vindt ze op pleinen, binnenplaatsen en natuurlijk aan het water. In deze compacte wijk rijden nauwelijks auto’s, dus heb je alle ruimte om over de grachten te slenteren en je aan authentieke en hippe winkels te vergapen.

  • Bloemen en andere woonpracht bij Frederiek van Pamel, Eiermarkt 3
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Het Zuid & Kunstenkwartier

Dit stadsdeel is ‘van de studenten’; hoopvol, positief, ondernemend, low budget en artistiek. Hier wemelt het van de bruine cafés, clubs en cocktailbars. Zonder sluitingstijd, daar doen ze in Gent niet aan. Theaters en musea zijn eveneens in deze wijk te vinden, waarvan sommigen in het Citadelpark. In het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, kortweg S.M.A.K. is kunst te bewonderen van 1945 tot nu. Grenzend aan de lichte welkomsthal zit een museumcafé waar je heerlijke koffie en lunchgerechten kunt krijgen. Wandel je van hieruit noordwaarts, dan kom je bij een groot gebouw waar ‘Vooruit’ op de zijgevel staat. Het bijzondere art nouveau gebouw deed ooit dienst als thuisbasis van de socialistische beweging. Nu biedt Kunstencentrum Vooruit theater en concerten. Het bijhorend café heeft de sfeer van een ouderwets eet -en drinklokaal en is altijd gevuld met een divers publiek.

  • Huiszwaluw is een interieurwinkel met grote en kleine hebbedingen, Hoogpoort 3
  • Bij Rewind Woman vind je mooie labels als Won Hundred, Sessùn en Stutterheim, Sint-Pietersnieuwstraat 44
beeld vtwonen Beeld

Patershol & Sint-Jacobs

Deze piepkleine wijkjes maken onderdeel uit van het ‘noorden’ van de stad, ten noorden van de Leie. Overdag kabbelt het in de voormalige arbeidersbuurt, ’s avonds floreert het uitgaansleven. De vlooienmarkt bij de Sint-Jacobskerk is ook een bruisende plek. Elke vrijdag is het hier raak: onder platanen staan tafels vol handelswaar die koopjesjagers vragend aankijken. Serviezen, karaffen, oude elpees, boeken en schilderijen, you name it, they have it. Goed zoeken moet je wel en zo hoort het op een rommelmarkt. Rondom bevinden zich tal van vintage en brocante winkels.

  • Bij MuZ ontdek je een spannende mix van stijlen, Beverhoutplein 5

In vtwonen 04-2017 vind je nog veel andere, fijne adresjes in Gent.

Hier slaap je…
Je verblijft in het viersterrenhotel NH Gent Belfort midden in de stad. Vijf minuten lopen en je bent al bij de kathedraal, burcht Het Gravensteen en de Graslei, voor een boottochtje over de grachten (voor de eerste 50 boekers inclusief in het arrangement). De kamers van het hotel zijn verschillend ingericht, sommige klassiek, andere modern. Na een dagje stad kun je lekker bijkomen in de bar, het restaurant, de relaxte loungebar op het terras of in de sauna. Of een workout doen in de fitnessruimte. Er is ook een parkeergarage (tegen betaling).

Dit krijg je…

  • 2x overnachting in een 2-persoonskamer van NH Gent Belfort
  • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
  • welkomstbiertje
  • een bordje tapas
  • voor de eerste 50 boekers een gratis boottocht over de Gentse grachten

Dit betaal je…
Vanaf € 149,- per persoon per arrangement, op basis van eigen vervoer (toeslag New Style kamer vanaf € 40,- p.p.). Dit arrangement is exclusief € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 15,- reserveringskosten per online boeking, € 25,- per telefonische boeking en € 29,50 per reisbureauboeking. De aanbieding is geldig t/m 31 oktober 2017 (dagelijkse aankomst).

Voor meer informatie en om te boeken ga je naar www.tui.nl/vtwonen of bel je met TUI, T 0900-8847 (€ 0,70 per gesprek). Op deze reis zijn SGR- en ANVR-voorwaarden van toepassing.

Bron: vtwonen 04-2017 | Fotografie Denise Keus | Tekst Lotje Deinum

Lees verder onder de advertentie