Voor jong en oud: de leukste uitjes voor de voorjaarsvakantie

beeld vtwonen Beeld

De voorjaarsvakantie is in aantocht. Tijd om leuke activiteiten te verzinnen en een planning te maken. Of het nou is om jezelf te vermaken of de kids: dit zijn de leukste uitjes voor de voorjaarsvakantie.

Lees verder onder de advertentie

Wanneer is het voorjaarsvakantie?

De voorjaarsvakantie valt eind februari en verschilt per regio. Regio Zuid mag dit jaar als eerste genieten van een weekje vrij, de vakantie is in die streek namelijk van 18 t/m 26 februari 2023. De regio’s Midden en Noord volgen later. Zij hebben vakantie van 25 februari tot en met 5 maart 2023.

De voorjaarsvakantie wordt ook wel krokusvakantie en carnavalsvakantie genoemd. Die laatste is natuurlijk vanwege van carnaval en wordt dit jaar gevierd van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari.

IJspret

Ice, ice, baby! Ook al zijn de temperaturen er (nog) niet naar, een heerlijk ijsje van de ijsboer is niet te weerstaan. Door het hele land openen de meeste ijswinkels in de voorjaarsvakantie weer hun deuren. Een van de perfecte uitjes voor de voorjaarsvakantie dus. Vroegtijdig onderzoek naar je nieuwe favo ijssmaak kan geen kwaad, toch?

Lees verder onder de advertentie

Lammetjesdagen

Dierenliefhebbers halen hun hart op tijdens de Lammetjesdagen. Op verschillende (kinder)boerderijen door heel Nederland worden in deze periode lammetjes geboren. In het teken daarvan worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld naar het Lammetjesfeest op de Sprengenberg.

Steden ontdekken

beeld vtwonen Beeld vtwonen 07-2019 | Fotografie Maartje Diepstraten
Beeld vtwonen 07-2019 | Fotografie Maartje Diepstraten

Nederland is dan wel niet zo groot, er zijn vast leuke steden waar je nog niet geweest bent. Van Middelburg tot Den Haag: vtwonen heeft van heel wat steden de hotspots voor jou verzameld. Van shoppen tot dineren en musea: elke stad heeft wat te bieden.

Lees verder onder de advertentie

Check hier de favoriete citytrips en hotspot van vtwonen

Als de kids mee gaan op citytrip, combineer het dan met een interactieve activiteit om het ook voor hen interessant te maken. Bezoek een pretpark of dierentuin. Of breng een bezoek aan Alkmaar, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam of Breda en ga op een Verhaalvontuur: een missie door de stad inclusief uitdagende schatkaart!

Liever even Nederland uit? Niet ver van de Belgische grens kun je de hoofdstad van Oost-Vlaanderen bezoeken: Gent. De Middeleeuwse trapgevelhuisjes gaan sowieso je hart veroveren.

Lees verder onder de advertentie

Schattenjacht

Vintage is hot en zien we in steeds meer woonstijlen terug. Zelf een mooi vintage item scoren voor een leuke prijs? De kringloop is the place to be. Een schat vinden kan tijd kosten, want het is maar net wat je tegenkomt. Trek er het liefst een dag voor uit en maak er een uitstapje van. Perfect voor in de voorjaarsvakantie, want kringlopen kan ook als het weer niet mee zit.

De kans op een parel vergroten? Breng een bezoek aan de grootste kringloop van Nederland, Rataplan in Den Haag. Of ga op kringlooptour. Zo vind je in de Zijperstraat in Alkmaar wel een stuk of zes kringloopwinkels bij elkaar. Inclusief plantenasiel. Hier ben je zo een hele dag zoet mee!

Kinderen mee op avontuur? Geef hen ook een budget om uit te geven. Hoog of laag: dan kunnen zij zelf ook op schattenjacht en leren ze meteen met geld omgaan. Zij blij, jij blij.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
De leukste kringloopwinkels van Nederland

Uitwaaien

Uitwaaien is een typisch Nederlands woord en waar kan dat beter dan op het strand? Het liefst als het zonnetje schijnt, maar een fikse wind in de haren hoort er natuurlijk wel bij. Breng aan het eind van de strandwandeling een bezoek aan een van de leuke strandtenten die Nederland rijk is. Vtwonen zetten de negen mooiste terrassen aan de Nederlandse kust alvast voor je op een rijtje.

LEES OOK
Het huis een strandgevoel geven? Zo doe je dat

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld Republiek Bloemendaal
Beeld Republiek Bloemendaal

Open huis

Ben je gek op musea en op huizen en interieurs? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan een of meerdere museumhuizen. Van Jugendstil villa’s tot traditionele boerderijen en chique grachtenpanden: je maakt kennis met tig van verschillende woonstijlen en sferen. Daarnaast krijg je een duidelijk beeld van hoe er vanaf 1500 tot nu werd geleefd in Nederland. Inspiratie opdoen én er nog wijzer van worden ook. Leuk voor jong en oud!

Unieke tocht

Een mooie wandeling maken is altijd een goed idee voor uitjes in de voorjaarsvakantie. Nog leuker maak je het door voor een unieke wandeltocht te kiezen. Het blotevoetenpad bij Buitenpost is er zo eentje. Nadat je de route hebt getrotseerd op blote voeten (op de wandelschoenen mag ook) trakteer je jezelf op een hapje en drankje in de bar. Versheid gegarandeerd want ze serveren hun eigen oogst op je bord en in je glas.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld Boomkroonpad Hondsrug Staatsbosbeheer
Beeld Boomkroonpad Hondsrug Staatsbosbeheer

Als je een bos eens vanuit een ander perspectief wilt bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Deze speciale wandeling brengt je langs de toppen van bomen. De hoogte in dus! Ook voor kinderen een super activiteit door het bijbehorende buitencentrum en speelbos.

LEES OOK
Dit zijn de mooiste bossen voor een wandeling

Lees verder onder de advertentie

Creatieve middag

Trek de kids (en jezelf) achter het beeldscherm vandaan en maak tijd voor een creatieve uitdaging. Maak bijvoorbeeld deze leuke dierenbakjes of zet iets moois in elkaar voor de kinderslaapkamer. Ideaal voor een regenachtige middag of als je het graag dicht bij huis houdt.

LEES OOK
5x DIY ideeën om met de kids te doen

Bron: beeld 1: pixabay | beeld 2: vtwonen 07-2019 | fotografie Maartje Diepstraten | beeld 3: republiek Bloemendaal | beeld 4: staatsbosbeheer

Lees verder onder de advertentie