WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Scoor designer items tegen fijne prijsjes tijdens de Arnhemse Stockdagen

De Arnhemse Stockdagen zijn terug met hun tiende editie! Nederlandse ontwerpers en high-end winkeliers openen de deuren van hun voorraadkasten tijdens dit event. En dus kun je als bezoeker vier dagen lang op verschillende locaties in het gezellige Arnhem terecht. Hier koop je stock, samples en prototypes van mode-, accessoire- en interieurdesigners, tegen erg leuke prijsjes.

Wat kun je verwachten?

Na twee jaar uitstel, kan het event deze zomer eindelijk weer doorgaan. ‘Komende editie wordt
een feest: we vieren dat we terug zijn en weer gezien mogen worden in de fantastische
ontwerpen die onze Nederlandse designers tijdens de crisis hebben kunnen creëren’, schrijft directeur Sophie Schijf. Je koopt hier mode, woonaccessoires en andere designer hebbedingen in allerlei prijsklassen. Sommige producten zijn uit de collectie gehaald, andere items zijn samples of hebben een klein ‘foutje’. Hierdoor worden deze verkocht met hoge kortingen. Daarnaast worden er bij sommige stands ook nieuwe producten verkocht.

Deelnemers

‘Je zult op de Stockdagen geen grote winkelketens tegenkomen, zij houden meestal zelf meerdere keren per jaar een uitverkoop. Juist voor lokale ontwerpers en kleinere winkeliers is dit hét moment om hun overgebleven spullen te verkopen.’ Hoewel het event begon met alleen kledingontwerpers, doen er inmiddels ook allerlei andere desigers mee, lokaal én van buitenaf. Zo koop je hier bijvoorbeeld toffe woonaccessoires en mooi servies. Binnenkort wordt de volledige deelnemerslijst gepubliceerd. Houd daarom deze website in de gaten voor meer informatie.

Zet ‘m vast in de agenda

De zomereditie vindt plaats van 30 juni tot en met 3 juli. Dit jaar heeft het evenement een nieuwe hoofdlocatie, namelijk concertgebouw Musis. Dit waanzinnige gebouw zal het podium zijn van zo’n honderd ontwerpers. Gelegen middenin het centrum, aan het Velperplein en Park Lauwersgracht, is dit wat ons betreft een goed excuus voor een dagje Arnhem.

LEES OOK:
Design shoppen in Arnhem

‘De Stockdagen zijn voor alle liefhebbers van eerlijk vakmanschap, mode en

design’

Meer hotspots in Arnhem

Als je er dan toch bent: op loopafstand van concertgebouw Musis kun je neerstrijken op één van de vele terrasjes in het historische centrum. Om de hoek is het heerlijk toeven in de binnentuin van Dudok. En vergeet niet een taartje te eten bij Hemels in de Kerkstraat, wat overigens een heel leuk straatje is. Hier vind je namelijk ook Bos & Heij, cadeauwinkel van Mij. In het verlengde van de Kerkstraat, op Eiland 6, is designer store Jones gevestigd, met de mooiste collecties. Ook meubelzaak Loft, waar je mooie sieraden en leuke woonspullen scoort, is een aanrader.

nog meer: Hotspots