WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van deze restaurants gaat iedere interieurfanaat watertanden

Nu de restaurants weer open zijn en dry January bijna achter de rug is, kunnen we weer volop genieten in onze favoriete restaurants. Hoewel de kwaliteit van het eten voorop staat, wil het oog ook wat. Naar sommige restaurants wil je alleen al om de indrukwekkende entourage. Dit zijn 5 restaurants in Amsterdam en Utrecht, met een interieur om van te smullen.

23i5gkj89m64_p2400.jpg
2br56t58vh9r_p2400.jpg
kbh5y3h8ihvn_p2400.jpg

1. Lolo

Van flamboyant behang, hier en daar wat tijgerprint en burlesque details: restaurant Lolo, gelegen aan het Oudekerksplein in Amsterdam, is een feest voor interieurliefhebbers. Het restaurant is opgedeeld in drie verschillende delen: een cocktailbar, open keuken en Italiaanse binnentuin mét fontein. De menukaart bestaat uit klassiekers en regionale favorieten uit Italië met een moderne twist. Alle gerechten worden gemaakt van ambachtelijke producten, rechtstreeks geïmporteerd uit Italië. Buon appetito!

vty5pvh8xbuk_p2400.jpg
aua5r9a8qc8x_p2400.jpg
t035tjw8y8we_p2400.jpg

2. Carmel Market

Een vrij nieuw restaurant in Utrecht is de Carmel Market, gelegen aan het Janskerkhof. De naam is geïnspireerd op één van de populairste en meest levendige markten van Tel Aviv: de Carmel Market. Hoewel de kleuren in het interieur vrij ingetogen zijn, heeft het restaurant een uitgesproken stijl. Bij binnenkomst waan je je in Mediterraanse sferen. Het restaurant mondt uit in een met glas overdekte binnentuin. En de keuken? Die wordt door de eigenaren omschreven als ‘Modern Midden-Oosters en Mediterraans’.

LEES OOK
Binnenkijken in een eclectisch appartement met panterprint

8rm5z848x73s_p2400.jpg
kdh5tox8z2q1_p2400.jpg
uh95zfx8t1el_p2400.jpg

3. Ruby Rose

Gelegen aan de Korte Jansstraat in Utrecht ligt Ruby Rose; een wijn- en eetbar met een overdadig interieur. Het restaurant is mede opgericht door Wichert van Rijn, die ook eigenaar is van Carmel Market. Het Jugendstil-pand van Ruby Rose stamt uit 1904 en werd destijds gebouwd als bloemenwinkel. Dit is terug te zien in het interieur. Zo is de gigantische bar bedekt met een pergola van rozen, heeft de fluwelen bekleding van de meubels een bloemenprint en bestaat het plafond uit muurschilderingen van bloemen. Het restaurant serveert voornamelijk Mediterraanse gerechten om samen te delen.

thu5q3w867iw_p2400.jpg
4df55q0880wn_p2400.jpg
lmt53p286dnz_p2400.jpg

4. Midtown grill

Restaurant Midtown Grill aan de Stadhouderskade in Amsterdam is onderdeel van het Marriott Hotel en behoort tot een van de beste steakhouse restaurants van Amsterdam. Hoewel de lat hoogt ligt wat betreft het eten, stelt het interieur ook niet teleur. De drukke prints, het rode plafond en de fluwelen meubels trekken direct de aandacht. Midtown Grill omschrijft hun interieur als een gebalanceerd compromis tussen ‘smaakvol stoer en chique, uitgevoerd in een Amerikaans jasje’.

LEES OOK
Passend printje: dit behang sluit aan bij jouw woonstijl

zar5x9e8wwxk_p2400.jpg
vnh5kpw87tul_p2400.jpg
p2v5c2182kgn_p2400.png

5. The Streetfood Club

Aan het Janskerkhof in Utrecht vind je The Streetfood Club. Bij binnenkomst word je bij overrompeld door het kleurrijke, excentrieke interieur. Het restaurant bestaat uit drie verschillende delen: een volledig roze kamer, een bar en een tropisch ingerichte ruimte mét glas-in-lood plafond. Verder staat het restaurant vol met exotische planten. Ondanks de verschillende stijlen, is het interieur toch één geheel. Je kunt bij The Streetfood Club zowel terecht voor streetfood als voor pancakes, poké bowls en broodjes.

nog meer: Hotspots